18 Απριλίου 2013

H Ιταλία κάνει "μπλόκο" σε 27 file sharing ιστοσελίδες!

Έχουν αποκλειστεί συνολικά 27 ιστοσελίδες ανταλλαγής αρχείων (file-sharing) από τους πάροχους υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) της Ιταλίας. Ωστόσο, οι αρχές δηλώνουν ότι αυτή η κίνηση δεν θα σταματήσει εδώ. Επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια διεθνή δράση προκειμένου να τις σταματήσουν εντελώς.

Σύμφωνα με το TorrentFreak, διάφορες ιστοσελίδες BitTorrent και cyberlockers έχουν μπει στο στόχαστρο της Εισαγγελίας της Ρώμης. Ο κατάλογος περιλαμβάνει διάφορες ιστοσελίδες όπως, Rapidgator, BitShare, NowVideo, Uploaded, VideoPremium, NowDownload, QueenShare και ClipsHouse.

 Η μαζική καταστολή έρχεται μετά από έρευνα της Ιταλικής Αστυνομίας για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.

 Ενδιαφέρον προκαλεί η είδηση που αποκάλυψε ο Fulvio Sarzana, ένας δικηγόρος από μια εταιρεία που ειδικεύεται στο Internet και στις περιπτώσεις των πνευματικών δικαιωμάτων, όπου ανέφερε ότι ο αποκλεισμός δεν προήρθε μετά από αίτηση μιας μεγάλης εταιρείας όπως αναμενόταν. Αντ ‘αυτού, ένας μικρός ιταλικός διανομέας φέρεται να έχει κάνει καταγγελία για μια ταινία κινουμένων σχεδίων, η οποία διαμοιραζόταν μέσα από τις ιστοσελίδες.

 Μένει να δούμε αν οι ιταλικές αρχές θα καταφέρουν να κατασχέσουν όλα τα ονόματα τομέα (domain names). Εν τω μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η μεγαλύτερη καταστολή μετά από αυτή που πραγματοποίησε το Αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας το 2010, όταν κατασχέθηκαν 70 τομείς.

[ Via ]