18 Απριλίου 2013

Fujitsu: Νέα τεχνολογία μετατρέπει οποιαδήποτε επιφάνεια σε οθόνη αφής! (Video)

Η Fujitsu Laboratories ανέπτυξε ένα καινούργιο σύστημα που μπορεί να ανιχνεύσει με ακρίβεια τις κινήσεις των δακτύλων του χρήστη επάνω ακόμη και σε ένα εκτυπωμένο φύλλο χαρτιού, μια μορφή διαδραστικής οθόνης αφής η οποία κάνει χρήση υπαρκτών αντικειμένων που βρίσκονται στο περιβάλλον.

 «Πιστεύουμε πως το χαρτί και πολλά άλλα αντικείμενα που μπορείτε να τα αγγίξετε, με αυτό το σύστημα θα αντιδρούν όπως μια οθόνη αφής χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί κάποιο ειδικό υλικό. Πρόκειται για μια απλή συσκευή που αποτελείται από μια webcam και έναν επιτραπέζιο προβολέα που επιτυγχάνει την διαδικασία επεξεργασίας εικόνας» δήλωσε ο υπεύθυνος ανάπτυξης του concept. H τεχνολογία αυτή επιτρέπει ακόμη και την διαδικασία copy/paste του κειμένου με ένα απλό άγγιγμα των δακτύλων του χρήστη στα κατάλληλα σημεία.

 Ουσιαστικά, μετρά τα μεγέθη και σχήματα των αντικειμένων που βρίσκονται στον πραγματικό κόσμο και τα προσαρμόζει αυτόματα στις συντεταγμένες εκείνες με τις οποίες θα μπορούν να προβληθούν μετέπειτα από συσκευές όπως μια ψηφιακή κάμερα ή ένας προβολέας. Επομένως, είναι εφικτό να γίνεται η προβολή περιεχομένου και σε επιφάνειες αντικειμένων που είναι καμπυλωτές.

Για τη λειτουργία ανίχνευσης των κινήσεων με ακρίβεια, το σύστημα πραγματοποιεί μέτρηση ύψους των δακτύλων μέσω μιας ψηφιακής κάμερας χαμηλής ανάλυσης η οποία καλείται να κατανοήσει τις αλλαγές ύψους για διαφορετικές εντολές.

Οι άνθρωποι της Fujitsu Laboratories θεωρούν πως ένα τέτοιο σύστημα θα ήταν πρακτικό για ταξιδιωτικά πρακτορεία που θέλουν να δείξουν λεπτομέρειες επάνω σε κάποιο χάρτη ή για έγγραφα σε δημόσιες υπηρεσίες. Παράλληλα, τονίζεται πως η εταιρία επιδιώκει την ανάπτυξη μιας εμπορικής έκδοσης για το 2014, ενώ διευκρινίζει πως για την ώρα το project βρίσκεται σε πολύ αρχικά στάδια.



[ Via ]