25 Μαρτίου 2013

Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες από τα Windows Blue

Την εμφάνιση της έκανε μια πρώιμη έκδοση των Windows Blue, της νέας έκδοσης Windows της Microsoft, την ημέρα μάλιστα που ο πρόεδρος της εταιρίας Steve Ballmer γίνεται 57 ετών.

Ονομασμένα ως «Build 9364» και με ημερομηνία δημιουργίας την 15η Μαρτίου, είναι πλέον διαθέσιμα για δοκιμή σε διάφορες υπηρεσίες file sharing του διαδικτύου και όπως βλέπουμε και στα screenshots που έχουν διαρρεύσει, περιέχουν πολλές νέες δυνατότητες και ανανεώσεις.

Βλέπουμε λοιπόν πως η Microsoft φέρνει στα Windows Blue ακόμα μικρότερα και μεγαλύτερα Lives αρχικής οθόνης που μπορούν να τροποποιηθούν χρωματικά πιο εύκολα, αλλά και πολλά περισσότερα ακόμα.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον κομμάτι των Windows Blue είναι σίγουρα το «additional snap view», που επιτρέπει στους χρήστες να θέτουν τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν δίπλα-δίπλα ταυτόχρονα, δίνοντας έτσι μια ακόμα καλύτερη και ολοκληρωμένη άποψη multitasking στον χρήστη.

Βλέπουμε επίσης νέες εφαρμογές ειδοποίησης και αριθμομηχανής, πολλές νέες επιλογές στην καρτέλα ρυθμίσεων κυρίως για τους χρήστες tablet, καλύτερη διαμόρφωση του SkyDrive, εφαρμογή ρύθμισης εμφάνισης εφαρμογών και τον Internet Explorer 11. Αλλαγές εμφανίζονται τώρα στο «Charms», με το Devices Charm να διαθέτει την επιλογή play παρόμοια με την εντολή PlayTo των Windows 8, το Share Charm να διαθέτει πιο γρήγορη επιλογή διαμοιρασμού screenshots, αλλά και πολλές ακόμα αλλαγές.

Φυσικά, δεν μιλάμε ακόμα για την ολοκληρωμένη έκδοση, ακόμα βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο. Αναμένεται αργότερα το 2013 να παρουσιαστεί κι επίσημα, οπότε σίγουρα αναμένουμε πολλά περισσότερα από τη νέα αυτή έκδοση.




[ Via ]