21 Μαρτίου 2013

Πόσο κοστίζει η κατασκευή του Samsung Galaxy S IV;

Η εταιρεία IHS iSupply, ανακοίνωσε το πραγματικό κόστος υλικών του Galaxy S4 (έκδοση HSPA) από την Samsung, το οποίο κυμαίνετε στα 236 δολάρια, ενώ το τελικό κόστος κατασκευής στα 244 δολάρια.

Αυτό το πόσο, είναι μεγαλύτερο κατά 15% και συγκεκριμένα 30.4 δολάρια από το αντίστοιχο ποσό του Galaxy S3, εξαιτίας της οθόνης Full HD Super AMOLED, τον επεξεργαστή Exynos Octa αλλά και τους διάφορους αισθητήρες που υιοθετεί η ναυαρχίδα της εταιρείας.

Όπως μπορεί να διακρίνει κάποιος από τον παραπάνω πίνακα, η οθόνη του S4 φαίνεται να κοστίζει 75 δολάρια, δηλαδή 10 δολάρια παραπάνω από την οθόνη του Galaxy S3, ενώ το συνολικό κόστος του επεξεργαστή βρίσκεται στα 30 δολάρια, σχεδόν διπλάσιο ποσό από τον επεξεργαστή του Galaxy S3.


Η έκδοση LTE της συσκευής, κοστίζει 3 δολάρια λιγότερο από την HSPA έκδοση, εξαιτίας του επεξεργαστή Snapdragon 600 ως επί τον πλείστον, ο οποίος κοστίζει 20 δολάρια σε αντίθεση των 30 δολαρίων του Exynos.

H Samsung κάνει εκτεταμένη χρήση των υλικών που κατασκευάζει η ίδια στο Galaxy S4 (όπως είναι λογικό), αφού κατασκευάζει η ίδια τη μονάδα απεικόνισης και την οθόνη αφής, τον επεξεργαστή εφαρμογών αλλά και το ολοκληρωμένο κύκλωμα διαχείρισης ενέργειας. Η εταιρεία είναι επίσης ο βασικός προμηθευτής της μνήμης SDRAM και flash, αν και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει εναλλακτικές πηγές για τα συγκεκριμένα κομμάτια.

Συνολικά, η Samsung πιστεύεται σύμφωνα πάντα με την IHS, πως κερδίζει 149 δολάρια στην έκδοση HSPA, αντιπροσωπεύοντας το 63% του συνολικού κόστους κατασκευής της συσκευής.

[ Via ]