5 Μαρτίου 2013

Android VS iOS: Μεγαλύτερη ευπάθεια παρουσιάζουν οι δωρεάν εφαρμογές του iOS!

Οι δωρεάν εφαρμογές του App Store της Apple για iPhone και iPad, είναι πιο επικίνδυνες από τις δωρεάν εφαρμογές του Google Play. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της τελευταίας έκθεσης της  Appthority, η οποία είναι μια υπηρεσία για την αξιολόγηση των εφαρμογών των εταιρειών.

Η μελέτη της Appthority – η οποία δημοσιεύθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της RSA για την ασφάλεια στο Σαν Φρανσίσκο – φαίνεται πως βρήκε ότι οι εφαρμογές για iOS και Android είναι εξίσου «ένοχες» για παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής. Από τις 10 κορυφαίες σε πωλήσεις εφαρμογές η εταιρεία έλεγξε τις πέντε κατηγορίες.

 Το συμπέρασμα είναι ότι, το 60% των iOS εφαρμογών μοιράζεται δεδομένα με τη διαφήμιση και τα δίκτυα analytics και το ίδιο κάνει και το 50% των Android apps.

Ωστόσο, παρατηρώντας πιο προσεκτικά οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι, οι iOS εφαρμογές διαρρέουν περισσότερα δεδομένα από τις ανάλογες εφαρμογές του Android. Το 60% των εφαρμογών για iOS συλλέγουν τα δεδομένα τοποθεσίας, το 54% τις λίστες με τις επαφές σας και το 14% συλλέγει πληροφορίες από το ημερολόγιό σας.

 Όσον αφορά το Android, τα ποσοστά είναι 42%, 20% και μηδέν, αντίστοιχα. Δεν είναι αξιέπαινο το αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερο σε σχέση με τις επιδόσεις των Apple apps.

[ Via ]