17 Μαρτίου 2013

Νέες φήμες για το iPad mini 2

Το iPad mini δεν έχει Retina Display. Είναι όμως συμβατό με την ανάλυση του iPad 2 και άρα όλων των εφαρμογών που έχουν σχεδιαστεί για το iPad 2. Το επόμενο βήμα για την Apple είναι καλύτερη οθόνη και φυσικά μεγαλύτερη δύναμη.

Πολλά έχουν γραφτεί για το επόμενο βήμα και το iPad mini με Retina Display. Η κίνηση είναι αναμενόμενη αλλά το θέμα είναι πότε θα γίνει από την Apple. Οι παράγοντες είναι αρκετοί αλλά δύο είναι οι πιο βασικοί: διάρκεια μπαταρίας και ανταγωνισμός.

Μεγαλύτερη ανάλυση στο iPad mini σημαίνει μεγαλύτερος φόρτος για την GPU. Άρα και μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας. Δεδομένου του περιορισμένου χώρου αλλά και των εξαιρετικών επιδόσεων στην διάρκεια της μπαταρίας, τα πράγματα είναι δύσκολα προς το παρόν.

 Η Apple θα ρίξει στην αγορά το iPad mini 2 ή iPad mini με Retina Display όταν επεξεργαστής και GPU έχουν κατασκευαστούν με πιο μικρές κλίμακες για εξοικονόμηση ενέργειας. Το LCD panel θα πρέπει και αυτό να έχει χαμηλότερη κατανάλωση.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Paul Semenza της DisplaySearch, η πιθανότητα να παρουσιαστεί το iPad mini με Retina Display μετά το καλοκαίρι ή προς το τέλος το χρόνου, είναι μεγάλη. Γιατί και πως οι “ειδικοί” το ξέρουν αλλά μένει να δούμε τι θα παρουσιάσει η Apple.

Λέγεται επίσης ότι η οθόνη του iPad mini 2 ή iPad mini με Retina Display θα κατασκευαστεί από την LG. Apple και LG έχουν ήδη καλές σχέσεις σε ό,τι αφορά την κατασκευή οθονών. Άλλες υποψήφιες εταιρείες είναι η AUO, η Japan Display και ίσως η Sharp. Αν και η τελευταία μετά την επένδυση της Samsung μάλλον δύσκολα θα συνεργαστεί με την Apple.

[ Via ]