20 Φεβρουαρίου 2013

Η Samsung ετοιμάζει το αντίπαλο του iWatch της Apple;

Το έξυπνο ρολόι τείνει να γίνει νέα μόδα; Ίσως και ναι, το σίγουρο είναι πως εταιρίες όπως η Apple και η Samsung ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο κατασκευής τέτοιων προϊόντων και σύμφωνα με φήμες η νοτιοκορεάτικη εταιρία ετοιμάζεται να απαντήσει στο iWatch που εδώ και καιρό γνωρίζουμε πως είναι το ρολόι που λέγεται ότι αναπτύσσει η Apple.

Το αποκαλούμενο ως Galaxy Altius είναι ένα gadget που βρίσκεται στα σκαριά και φήμες λένε πως θα παρουσιαστεί παράλληλα με το επόμενης γενιάς Galaxy S IV, πιθανόν στις 14 Μαρτίου. Προς ενίσχυση των όσων διαρρέουν, αναρτήθηκαν και κάποιες πρώτες εικόνες από το UI του Altius, οι οποίες αρχικά ανέβηκαν στο κορεάτικη φόρουμ Ruliweb. Αυτό που συμπεραίνει κάποιος με μια πρώτη ματιά, είναι πως το λειτουργικού που θα τροφοδοτεί το συγκεκριμένο ρολόι της Samsung, θυμίζει κατά πολύ τα «live tiles» των Windows 8.

Αναλυτικότερα, το νέο Galaxy Altius θα έχει οθόνη μεγέθους 1,5 ιντσών και ανάλυσης 500x500 pixels. Παρατηρώντας πιο προσεκτικά τις πρώτες εικόνες του νέου αυτού gadget, θα μπορέσει κανείς να διακρίνει την ύπαρξη μιας υποδοχής για εισαγωγή καρτών microSD και δεν αποκλείεται να υποστηρίζεται η επιλογή τηλεφωνικών κλήσεων ή ακόμα και η πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Μεταξύ των προεγκατεστημένων εφαρμογών που πιθανόν να συμπεριληφθούν στο νέο αυτό gadget, είναι εγκατάσταση υπηρεσίας χαρτών και ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικών αρχείων.

[ Via ]