12 Ιανουαρίου 2013

Οι κακές πωλήσεις του Nexus 4 σταματάνε την παραγωγή του;

Το Nexus 4, το νεότερο μέλος της σειράς των Nexus και μια συσκευή που προέκυψε από την συνεργασία των LG και Google, αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο δυσεύρετες συσκευές, με τους χρήστες να καλούνται να το αγοράσουν από συγκεκριμένες χώρες και κυρίως από τα Play Store της Google, όπου αυτά υπάρχουν.

Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η LG στην κάλυψη της ζήτησης είναι εδώ και αρκετό καιρό γνωστό, με τους χρήστες να υπολογίζουν πως έχουν διατεθεί μόλις 400.000 και την Google να ρίχνει το φταίξιμο στην ίδια την κατασκευάστρια.

Τώρα όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα της γνωστής ιστοσελίδας International Business Times, η LG σταματάει ολοκληρωτικά την παραγωγή νέων Nexus 4 ούτως ώστε να μπορέσει να επικεντρωθεί στην κατασκευή των μελλοντικών της smartphone.

 Πρόσφατες είναι άλλωστε και οι δηλώσεις του James Fisher, επικεφαλής του τμήματος marketing της LG, όπου με αφορμή την παρουσία της εταιρείας στην φετινή CES (και την μη παρουσίαση κάποιας συσκευής) έγινε γνωστό πως «το Nexus 4 είναι απλώς η πρώτη από πολλές συσκευές πάνω στις οποίες εργάστηκε η γνωστή κατασκευάστρια σε συνεργασία με την Google», υποδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο πως οι δύο εταιρείες ενδέχεται να ετοιμάζουν από κοινού κάποιο νέο smartphone ή κάποιου άλλου τύπου συσκευή.

Φημολογείται λοιπόν πως θα δούμε τον αντικαταστάτη του Nexus 4 στην επερχόμενη Mobile World Congress στα τέλη Φεβρουαρίου, μια συσκευή που φαίνεται πως θα φέρει οθόνη 4,7 ιντσών με ανάλυση 1280x768, επεξεργαστή 1.5GHz Snapdragon S4 Pro quad-core, 8 MP κάμερα καθώς επίσης και μπαταρία των 2100 mAh.

Ο χρόνος θα δείξει τι από αυτά ισχύει, το σίγουρο πάντως είναι πως η διάθεση του Nexus 4 δεν ήταν μέχρι και αυτήν την στιγμή και από τις πιο επιτυχημένες που παρουσίασε συσκευή της σειράς των Nexus.

[ Via ]