21 Δεκεμβρίου 2012

Η AUO θέλει να σπάσει το μονοπώλιο των Amoled οθονών της Samsung

Η Samsung μέχρι πρότινος είχε το μονοπώλιο στην παραγωγή των οθονών AMOLED, αφού ήταν η μοναδική εταιρία που άρχισε να επενδύει πριν από όλους τους άλλους στην συγκεκριμένη τεχνολογία και τώρα βλέπει πως όλα αυτά απέδωσαν καρπούς.

 Ωστόσο, σύμφωνα με την Taiwan Economic News, η AUO έχει ήδη προγραμματίσει την αποστολή AMOLED πάνελ με μέγεθος 4.3 ιντσών για το πρώτο τρίμηνου του 2013 και μάλιστα η HTC τις παρήγγειλε όλες από το εργοστάσιο της που βρίσκεται και λειτουργεί στο Linkou, ενώ ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα πάνελ AMOLED έχει εκφράσει και η Sony με την σειρά της.

Γιατί αυτή η νέα εξέλιξη θεωρείται τόσο σημαντική; Θυμηθείτε πως το 2010, η τότε συσκευή ναυαρχίδα της HTC, το μοντέλο Desire χρησιμοποιούσε πάνελ οθόνης τύπου AMOLED, αλλά στην συνέχεια για αδιευκρίνιστους λόγους ή για ζητήματα που δεν μας αποκάλυψε η εταιρία, μεταπήδησε στις οθόνες Super LCD. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η Samsung αποφάσισε από μια περίοδο και μετά να χρησιμοποιεί τις AMOLED και να τις προωθεί ως ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα των συσκευών της.

Το ερώτημα που γενάτε είναι πόσα τέτοια πάνελ μπορεί να διαθέσει η AUO πραγματικά στην HTC και ποιες αναλύσεις θα υποστηρίζουν, ενώ η απορία όλων είναι για το εάν η Samsung πλέον θα χάσει ένα σημαντικό μερίδιο στην συγκεκριμένη αγορά. Εξάλλου, δεν είναι λίγοι οι κατασκευαστές που ακολούθησαν το παράδειγμα της Samsung και ήδη ασχολούνται με την κατασκευή συσκευών που θα έχουν LCD πάνελ με ευκρίνεια εικόνας στα 1080p, όπως η Sharp, Innolux και JDI.

[ Via ]