29 Ιουλίου 2011

Νέο netbook από την ASUS με λειτουργικό σύστημα MeeGo !

Η ASUS η εταιρεία που έφερε τα πάνω κάτω στην κατηγόρια των φορητών υπολογιστών με το λανσάρισμα του πρώτου netbook συνεχίζει τη παράδοση αυτή λανσάροντας ακόμα ένα netbook αλλά αυτή τη φορά με λειτουργικό σύστημα MeeGo.

Πρόκειται για το ASUS Eee PC X101 το οποίο θα βγει στην αγορά μέσα στον Αύγουστο, το νέο netbook της εταιρείας έχει επεξεργαστή Intel Atom N435 που είναι χιονισμένος στα 1.33 GHz και μνήμη RAM στα 1GB που όμως επεκτείνεται και φτάνει έως τα 2GB.

Το ASUS Eee PC X101 έχει οθόνη 10.1 ιντσών και ανάλυση 1024 x 600 pixels ενώ διαθέτει αποθηκευτικό χορό με τεχνολογία SSD και χωρητικότητας 8GB ενώ θα έχει και SD/SDHC memory card reader, μπορεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά του να ακούγονται ξεπερασμένα αλλά είναι παραπάνω από αρκετά για τις απαιτήσεις του MeeGo.

Στο τομέα της συνδεσιμότητας έρχεται με δυο θύρες USB 2.0, WiFi b/g/n και Bluetooth 3.0, το ASUS Eee PC X101 όπως είπαμε θα κυκλοφορήσει μέσα στον Αύγουστο με τιμή στα 200 δολάρια ενώ η ASUS θα βγάλει και μια έκδοση με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7 που όμως θα κοστίζει 200 δολάρια παραπάνω.

[ Via ]