28 Ιουλίου 2011

Το Google+ άρχισε να σημειώνει πτώση στην επισκεψιμότητα του !

Το Google+ πριν λίγες μέρες έφτασε τους 20 εκατομμύρια χρήστες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα δείχνοντας έτσι τη δυναμική που έχει ή μήπως όχι, σύμφωνα με τα δεδομένα που εκδόθηκαν σήμερα από την εταιρεία Experian Hitwise το νέο κοινωνικό δίκτυο της Google έχει υποστεί κάμψη στην επισκεψιμότητα του το τελευταίο καιρό.

Το Google+ είχε 1.79 εκατομμύρια επισκέπτες έως το τέλος της προηγουμένης εβδομάδας που ήταν η 23 Ιουλίου, το νούμερο αυτό είναι μειωμένο σε σχέση με τη προτελευταία μέτρηση κατά 3% και πιο συγκεκριμένα οι επισκέψεις ήταν 1.86 εκατομμύρια, εκτός αυτού η διαρκεί της επίσκεψης ήταν μειωμένη κατά 10%, από 5 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα σε 5 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα.

Από τη πλευρά της η Google αρνήθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα και δήλωσε μόνο ότι τα αποτελέσματα δεν είναι αντικειμενικά αφού δεν λαμβάνουν υπόψιν τους δυο σοβαρά κριτήρια, το πρώτο είναι η επισκεψιμότητα από φορητές συσκευές και το δεύτερο είναι η αλληλεπίδραση που έχει το Google+ με άλλες υπηρεσίες της εταιρείας όπως το Gmail.

Το Google+ έχει καταφέρει μέσα σε 3 εβδομάδες να φτάσει τους 20 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες ενώ 1 εκατομμύριο "αντικείμενα" μοιράζονται καθημερινά μέσα από αυτό, η Google πριν λίγες μέρες μάλιστα μπλόκαρε χιλιάδες λογαριασμούς που δεν ανέφεραν ακριβή στοιχεία σε μια προσπάθεια να το κάνει πιο αξιόπιστο σε σχέση με το Facebook.

Άραγε η όλοι επιτυχία ήταν απλά μια φούσκα που άρχισε να ξεφουσκώνει πολύ γρήγορα η μήπως απλά είναι μια συνηθισμένη κάμψη που λίγο πολύ όλα τα μεγάλα δίκτυα περνάνε ;

[ Via ]