28 Ιουλίου 2011

Χρήστης χρεώθηκε σχεδόν 4.000 δολάρια για την αγορά του MacOS X Lion !

Μέχρι τώρα το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Apple που δεν είναι άλλο από το Mac OS X Lion έχει σημειώσει πολύ κάλεσες πωλήσεις, μάλιστα η Apple δήλωσε ότι τη πρώτη κιόλας μέρα διάθεσης του στο Mac Αρ Store το νέο της λειτουργικό πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα, παρόλα αυτά λίγες μέρες μετά ήρθαν τα πρώτα παράπονα.


Ένας χρήστης με το όνομα John Christman ισχυρίζεται ότι χρεώθηκε σχεδόν 4.000 δολάρια για την αγορά ενός αντιτύπου, συγκεκριμένα ο Christman δηλώνει ότι από λάθος που έγινε αντί να χρεωθεί μια φορά για ένα μόνο αντίτυπο χρεώθηκε 121 φορές με 31.79 δολάρια και συνολικά πλήρωσε 3.878,40 δολάρια.

Ο Christman έκανε την αγορά αυτή μέσα από το λογαριασμό PayPal που κατέχει, δυστυχώς για αυτόν καμία από της δυο εταιρείες δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και έτσι η Apple κατηγορεί το PayPal και το PayPal κατηγορεί την Apple για το λάθος, με άλλα λόγια ο άτυχος χρήστης έχει γίνει "μπαλάκι" ανάμεσα στης δυο εταιρείες.

Ο ίδιος ο Christman πιστεύει ότι το λάθος οφείλεται στο λογαριασμό iTunes που έχει αφού θέλησε να κάνει clean install και έτσι χρειάστηκε να ξανά εγκαταστήσει 116 εφαρμογές που είχε αγοράσει κάποιες από τις οποίες δεν κατάφερε να τις εγκαταστήσει με τη πρώτη, έτσι πιστεύει πως το σύστημα του χρέωσε τα apps σαν Mac OS X Lion για 121 φορές.

Μέχρι τώρα ο λογαριασμός του δείχνει ότι το ποσό έχει γίνει refund αλλά τα λεφτά δεν έχουν μπει ακόμα στον λογαριασμό του, άραγε ποιος φταίει για όλο αυτό και ποιος θα πληρώσει τα "σπασμένα" μήπως ο άτυχος χρήστης ;

[ Via ]