20 Νοεμβρίου 2013

Τον πρώτο HDD με τεχνολογία HAMR παρουσίασε η Western Digital

Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σκληρών δίσκων σε παγκόσμιο επίπεδο, η Western Digital παρουσίασε τον πρώτο HDD εξοπλισμένο με την τεχνολογία HAMR (heat assisted magnetic recording) που ανοίγει το δρόμο για drives με αρκετά μεγάλες χωρητικότητες.

«Αναλυτές εκτιμούν ότι 25 τρις GB δεδομένων θα δημιουργηθούν μέχρι το 2020 ενώ η μέση ανάγκη για αποθηκευτικό χώρο μέχρι το 2016 θα διαμορφωθεί σε 3.3TB για κάθε νοικοκυριό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Αυτή η ραγδαία αύξηση των αναγκών συνεπάγεται και αύξηση της χωρητικότητας των σκληρών δίσκων προκειμένου να τις ικανοποιήσει. Η Western Digital είναι προσηλωμένη στο τομέα αυτό και ήδη η τεχνολογία HAMR αποτελεί την πρώτη κίνηση στο χώρο», ανέφερε σε δήλωσή του, στέλεχος της εταιρείας ο William Cain.

Προς το παρών δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το συγκεκριμένο δίσκο εξοπλισμένο με platter βασισμένο στη τεχνολογία HAMR αλλά η WD παρουσίασε ένα άκρως λειτουργικό notebook PC με το drive αυτό, κάτι που σημαίνει ότι η πλατφόρμα είναι ήδη έτοιμη.

Η τεχνολογία συρρικνώνει τα data bits με την θέρμανση της επιφάνειας του δίσκου κατά την διάρκεια της εγγραφής της μαγνητικής κεφαλής.

[ Via ]