14 Οκτωβρίου 2013

Το iPhone 5S κάνει τις διπλάσιες πωλήσεις από το 5c!

Νέα έρευνα δείχνει ότι το iPhone 5S δύο φορές περισσότερο σε σύγκριση με το iPhone 5C στην Αμερική τουλάχιστον. Τα στοιχεία προέρχονται από Consumer Intelligence Research Partners (CIRP).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CIRP από την Αμερικανική αγορά για το χρονικό διάστημα που αντιστοιχεί στα τέλη Σεπτεμβρίου 2013, το iPhone 5S αποδεικνύεται best seller σε σύγκριση με τα iPhone 5C και iPhone 4S.

Το ποσοστό των Αμερικανών που προτίμησαν το iPhone 5S έφτασε το 64% ενώ μόλις το 27% αγόρασε το iPhone 5C με το υπόλοιπο 9% να προτιμά το δωρεάν iPhone 4S.

Τα στοιχεία φαίνεται ότι συμφωνούν με τα δεδομένα του 2012, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του νέου iPhone 5. Το νέο μοντέλο πούλησε σημαντικά περισσότερο σε σύγκριση με τα δύο φθηνότερα iPhone 4S και iPhone 4 την ίδια περίπου περίοδο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τις πρώτες μέρες των πωλήσεων, το ακριβότερο iPhone 5S πουλάει δύο φορές περισσότερο από τα iPhone 5C και iPhone 4S χωρίς τα μικρότερα και φθηνότερα μοντέλα να κανιβαλίζουν τις πωλήσεις του μεγαλύτερου iPhone 5S.

Μένει να δούμε αν η τάση αυτή συνεχιστεί στην Αμερική αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Σύμφωνα με την CIRP, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί καθώς περνάει ο καιρός.

Η κυκλοφορία του iPhone 5S και iPhone 5C στην Ελλάδα γίνεται επίσημα στις 25 Οκτωβρίου 2013 και συμπίπτει με την διάθεση των δύο νέων iPhone σε 25 νέες χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα ανήκει σε αυτή την κατηγορία χωρών, πριν από το τρίτο κύμα διάθεσης που θα ακολουθήσει σε επιπλέον 16 χώρες την 1η Νοεμβρίου 2013.

[ Via ]