19 Δεκεμβρίου 2012

Nvidia Wayne: Πρώτες πληροφορίες για το διάδοχο του Tegra 3!

Σε μια προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος από τους ανταγωνιστές της, η Nvidia προχωρά στο λανσάρισμα του νέου SoC Tegra 4, μέσω διαρροών προερχόμενων από διάφορους ιστότοπους, δείχνοντας πως η εταιρία απαντά στις προκλήσεις της Samsung και της Qualcomm.

Ο νέος Tegra 4 (ή αλλιώς με την κωδική ονομασία Wayne) θα προσφέρει την ίδια ενεργειακή απόδοση με το αντίστοιχο τσιπ της σειράς Snapdragon των 28nm (βασικό αντίπαλο της Nvidia) και βάση των μέχρι τώρα διαθέσιμων στοιχείων, θα περιλαμβάνει… 72 πυρήνες GPU.

 Για να γίνει αντιληπτή η δύναμη της GPU, αρκεί να αναφέρουμε πως μιλάμε για 6x περισσότερους πυρήνες από αυτούς που έχει ο Tegra 3, ο οποίος κυκλοφόρησε περίπου ένα χρόνο πριν σε μια σειρά κορυφαίων συσκευών όπως το HTC One x Nexus 7 κλπ. Αποτέλεσμα θα είναι να παρατηρείται μια αντίστοιχη αύξηση γενικών επιδόσεων στον τομέα των γραφικών.

Όλοι αυτοί οι πυρήνες του νέου SoC από την Nvidia, θα είναι ικανοί για υποστήριξη αναλύσεων οθονών 2.560 x 1600pixels, με ψηφιακή έξοδο 1080p στα 120Hz και 4K. Αναφέρθηκε επίσης ότι μαζί με αυτή την τετράδα πυρήνων ARM A15 δεν παρατηρείται αύξηση πυρήνων στην CPU, διατηρείται και πάλι το σύστημα 4 συν ενός επιπρόσθετου βοηθητικού πυρήνα, ενώ παράλληλα μαθαίνουμε πως θα είναι το πρώτο SoC της εταιρείας που υποστηρίζει υποδοχή USB 3.0 και μνήμη DDR3L Dual Channel.

[ Via ]