19 Δεκεμβρίου 2012

Διαψεύδει τις φήμες περί πωλήσεις των φωτογραφιών των χρηστών το Instagram!

Η υπηρεσία διαμοιρασμού φωτογραφιών του Facebook, Instagram, προχώρησε σε άρνηση του γεγονότος ότι άλλαξε τους όρους χρήσης έτσι ώστε να αποκτήσει δικαίωμα να πωλεί τις φωτογραφίες των χρηστών του σε διαφημιστές χωρίς κάποια ειδοποίηση.

 Δήλωσε ότι οι χρήστες ερμήνευσαν εσφαλμένα τους αναθεωρημένους όρους χρήσης, πράγμα που οφείλεται στην επιλογή των λέξεων οι οποίες προκαλούν "σύγχυση"

Οι διευκρινήσεις από το Instagram, έρχονται μετά από αντιδράσεις πολλών χρηστών για τις επικείμενες αλλαγές.

"Για να είμαστε σαφείς: Δεν είναι πρόθεσή μας η πώληση των φωτογραφιών σας", δηλώνει. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Instagram, Kevin Systrom, αναφέρει σε δημοσίευση blog "Είναι δικό μας λάθος η χρησιμοποίηση αυτών των λέξεων και ύφους που προκαλούν σύγχυση. Εργαζόμαστε ώστε να ενημερωθεί το ύφος των όρων χρήσης για να βεβαιωθούμε ότι είναι σαφείς".

Μετά την άρνηση από το Instagram, το Electronic Frontier Foundation (EFF), μια ομάδα που υποστηρίζει τα δικαιώματα των καταναλωτών σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε στο BBC ότι "φαίνεται ξεκάθαρα πως εδώ υπάρχει ένα παιχνίδι με τις λέξεις".

"Σαφώς φαίνονταν ότι το Instagram εποφθαλμιούσε στα επιπλέον δικαιώματα. Είναι δύσκολο να εκτιμηθούν οι ζημιές που μπορεί να προκαλέσει κάτι τέτοιο στην εταιρεία σε αυτό το πρώιμο στάδιο, αλλά κάθε κοινωνικό δίκτυο ρισκάρει πάρα πολύ αν χάσει την εμπιστοσύνη των χρηστών του. Τα κοινωνικά δίκτυα εξαρτώνται από τους χρήστες που είναι διαθέσιμοι να "μοιραστούν" πληροφορίες, όταν υπάρχουν και σωστοί όροι χρήσης", δήλωσε ο Parker Higgins, εκπρόσωπος του EFF.

[ Via ]