15 Οκτωβρίου 2012

Microsoft εναντίων Google με φόντο το Android!

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από την Microsoft την Παρασκευή, για πρώτη φορά πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον της Google, εγκαλώντας την μαζί με την Motorola Mobility για παραβίαση από το Android πατεντών τις οποίες έχει στην κατοχή της.

Ως τώρα η Microsoft στρεφόταν εναντίον των κατασκευαστών των συσκεύων με πολλούς από αυτούς να έχουν ήδη έρθει σε συμφωνία για την πληρωμή royalties για την χρήση των πατεντών της χωρίς να εμπλέκει την Google.

Στην συνεχιζόμενη δικαστική διαμάχη με την Motorola Mobility (θυγατρική της Google) στην Γερμανία, πρόκειται να κληθεί και η Google για μια πατέντα που αφορά τις συσκευές της Motorola.

Η εν λόγω πατέντα περιγράφεται ως εξής

The patent in question defines a method for a mobile device to obtain a map from one database, call up resource information such as the location of a hotel from a second database, and overlay the two sets of data.

η αιτιολόγηση από την Microsoft

"It became necessary to add Google to this particular case because Motorola maintains that it lacks sufficient information about actions occurring on Google's servers,"

και η απάντηση της Google πως θα υπερασπιστεί τον εαυτό της

"We want to focus on innovation, not litigation, but we'll vigorously defend against any amended complaint Microsoft files,"

[ Via ]