2 Οκτωβρίου 2012

Jolla: Το MeeGo γίνεται Sailfish

Με δελτίο τύπου που μας απέστειλε η Jolla μας ενημέρωσε για την δημιουργία του δικού της λειτουργικού συστήματος, του Sailfish, το οποίο θα είναι βασισμένο στο MeeGo.

Η εταιρεία δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα στο Χονγκ Κονγκ σε συνεργασία με σημαντικούς «παίκτες» της αγοράς για την ανάπτυξη ενός προϊόντος το οποίο θα είναι έτοιμο προς αδειοδότηση σε κατασκευάστριες και άλλες εταιρείες την άνοιξη του 2013.

Στον νέα αυτόν «συνασπισμό» εταιρειών θα επενδυθούν 200 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος αυτού ενώ, όπως δήλωσε ο Jussi Hurmola, CEO της Jolla «η Κίνα αλλάζει το παιχνίδι στην βιομηχανία της τεχνολογίας.

 Η επόμενη μεγάλη αλλαγή στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας θα έρθει από την Κίνα και η Jolla θέλει να βοηθήσει σε αυτήν». Στο Χονγκ Κονγκ θα στηθεί η κεντρική υποδομή του Sailfish, με το data center και κάθε απαραίτητη υποδομή, ενώ από εκεί θα παρέχονται και οι cloud υπηρεσίες που θα προσφέρει αργότερα η εταιρεία.

Η Jolla αναφέρει πως το περιβάλλον εργασίας του νέου λειτουργικού είναι πλήρως προσαρμόσιμο και θα υποστηρίζει smartphones, tablets, τηλεοράσεις, εφαρμογές στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και άλλων μορφών συσκευές.

[ Via ]