4 Απριλίου 2012

Πρώτη στα smartphones η Samsung για το Q1 του 2012

Η μάχη των πωλήσεων smartphone μεταξύ Apple and Samsung κρατάει καλά, όπως όλα δείχνουν.

Σύμφωνα με τον Mike Walkley της Canaccord Genuity, η Samsung ξεπέρασε την Apple το Q1, το οποίο αφήσαμε πίσω πριν λίγες μέρες, «πιάνοντας κορυφή», χάρη σε μια μικρή πτώση που είδαν οι πωλήσεις του iPhone 4S.

Ο κ.Walkley αναφέρει πως η Samsung βοηθήθηκε ιδιαίτερα τον Μάρτιο από τα Galaxy SII, Nexus, Galaxy Note και Galaxy S Blaze. Στις άλλες εταιρίες, η Apple είδε ψηλά, αλλά όχι όσο θα ήθελε, το iPhone 4S, η Motorola το Droid RAZR (MAXX) και η HTC το Amaze.

Συνεχίζοντας, είπε πως το iPhone της Verizon «κράτησε ψηλά» τις δικές του πωλήσεις, αλλά δεν ήταν τόσο μεγάλες, όσο αυτές των αντίπαλων AT&T και Sprint, μιας και πιστεύει πως οι διευθυντές καταστημάτων της Verizon έχουν θέσει ως στόχο την προώθηση συσκευών LTE τεχνολογίας.

Βλέπουμε λοιπόν πως οι πωλήσεις των smartphones αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, μιας και στην Αμερική τουλάχιστον, οι μισοί κάτοχοι συμβολαίων έχουν κάποια smart συσκευή.

Ο Walkley προβλέπει πως η Samsung θα δει αύξηση πωλήσεων ύψους 41 εκατομμυρίων συσκευών στο Q2, καλύτερες από τα 32.6 εκατομμύρια της Apple και 12.5 εκατομμύρια της Nokia, κερδίζοντας το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των 1454 εκατομμυρίων συσκευών που θα πουληθούν συνολικά.

[ Via ]