4 Απριλίου 2012

Η Apple εργάζεται πάνω στην κατασκευή game controller για το iPad;

H δημιουργός του iPad, Apple, εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός νέου game controller για την δημοφιλή ταμπλέτα το οποίο θα μπορούσε να δώσει νέα ώθηση στο mobile gaming αλλά και να αποτελέσει ενδεχομένως κάποιου είδους απειλή για τις κονσόλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το AnandTech, η εταιρεία έχει ξεκινήσει εν κρυπτώ την ανάπτυξη του εν λόγω project, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμη σε αρκετά πρώιμο στάδιο. Το σχέδιο αυτό φαίνεται να έρχεται ως απάντηση στην Google η οποία προ ενός έτους ανακοίνωσε και εκείνη την υποστήριξη τέτοιων controllers στο δικό της mobile OS, το Android.

Κατά κοινή παραδοχή το gaming στο iPhone και το iPad έχει γνωρισει πολύ μεγάλη άνθιση, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η πορεία θα εξακολουθήσει και μελλοντικά να είναι ανοδική.
Mένει να δούμε τις κινήσεις τις Apple στο μέλλον, και εκτός των άλλων αν και κατά πόσον θα υπάρξει ένα χειριστήριο ή διάφορα τα οποία θα είναι συμβατά με τις συσκευές της εταιρείας καθώς επίσης και αν το νέο προϊόν θα είναι συμβατό με τα υπάρχοντα iPhones και iPads ή αν θα αποτελέσει πρόσθετο χαρακτηριστικό της επόμενης γενιάς αυτών.

[ Via ]