30 Μαρτίου 2012

Ο CEO της RIM παραδέχεται την ήττα της εταιρείας στα smartphones!

Ο νέος CEO της RIM έκανε αυτές τις ημέρες μια γενναία δήλωση, μιλώντας για το μέλλον της εταιρείας στην αγορά των smartphones.

Ο Thorsten Heins είπε τα εξής: "Σχεδιάζουμε να αλλάξουμε στόχευση και να επιστρέψουμε στο enterprise κομμάτι της αγοράς, κεφαλαιοποιώντας την ηγετική μας θέση σε αυτό τον τομέα. Πιστεύουμε ότι τα BlackBerry δε μπορούν να πετύχουν αν προσπαθούν να είναι οι αγαπημένες συσκευές όλων των ανθρώπων. Έτσι, θα ρίξουμε το βάρος μας εκεί όπου είμαστε δυνατοί".

Βγάζουμε το καπέλο στον Heins που είχε το θάρρος να παραδεχτεί ότι η μάχη στην αγορά των consumer smartphones έχει χαθεί. Ο κόσμος πλέον ζητάει κινητά με Android ή iOS και τα Windows Phone πασχίζουν να στριμωχτούν κάπου ανάμεσα, χωρίς εντυπωσιακά αποτελέσματα μέχρι τώρα. Στο πλαίσιο αυτό, είναι απολύτως λογική η επιστροφή της RIM στο enterprise κομμάτι της αγοράς.

Πάντως, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για τη RIM. Οι εταιρείες στρέφονται με ταχείς ρυθμούς στο Android και το iPhone, με αποτέλεσμα να μειώνεται το μερίδιο των Καναδών. Μένει να δούμε τι έχει στο μυαλό του ο Heins για να διασφαλίσει τη θέση της εταιρείας του στην κρίσιμη αγορά του enterprise.

[ Via ]