23 Ιανουαρίου 2012

Κερδοφόρα πορεία της Google. Δυσαρέσκεια στη Wall Street

Η Google, τα πάει καλά. Για την ακρίβεια τα πάει πολύ καλά. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωσή της περί των οικονομικών στοιχείων που αφορά το 4ο τρίμηνο του παρελθόντος έτους, δήλωσε το ποσό των $2.71 δισεκατομμυρίων (από 2,54 δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα) ως κέρδος ή αλλιώς $8.13 δισεκατομμύρια ως καθαρό κέρδος. Τα κέρδη ανά μετοχή ανέρχονται σε $ 9.50 και φυσικά δεν σταματάμε εδώ:

Συγκεκριμένα ο Andy Rubin μπορεί να καυχιέται για τα 250 εκατομμύρια Android Phones και τις 700.000 ενεργοποιήσεις ανά ημέρα. Φυσικά το Android market «χτύπησε» 11 δις downloads ενώ το Google+ μετρά επισήμως 90 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, όταν τρεις μήνες νωρίτερα μιλούσαμε για τους μισούς. Καταλαβαίνεται πως η πρότυπη εταιρεία σημειώνει συνεχείς προόδους, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Μήπως όμως κάποιοι έχουν τις αμφιβολίες τους σχετικά με αυτό;

Οι άνθρωποι της Wall Street, παρά την θετική πορεία της Google δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι. Με τις προβλέψεις να μιλάνε για κέρδος ανά μετοχή που ανέρχεται σε $ 10.49 και $8.40 δισεκατομμύρια, καταλαβαίνεται πως με τους επενδυτές να πιέζουν, η δυσαρέσκειά τους είναι έντονη(…)

Η εταιρεία παρέκλινε από τις εκτιμήσεις των ειδικών για πρώτη φορά έπειτα από εννέα οικονομικούς κύκλους. Η ουσία όμως για όσους δεν έχουν μετοχές της Google είναι πως η εταιρεία αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό και τα προϊόντα της σημειώνουν μεγάλες επιτυχίες σε όλους τους τομείς. Εμείς από την πλευρά μας, ελπίζουμε οι πιέσεις των επενδυτών να ωθήσουν τον κολοσσό του Ιστού ώστε να σπάσει για άλλη μια φορά τα ρεκόρ του σήμερα.

Πηγή: Myphone.gr