9 Μαΐου 2011

Φόρτισε το κινητό σου με την φωνή σου !



Έχουμε ακούσει πολλές φορές για φόρτιση του κινητών μέσο ηλιακής ενέργειας ή μέσο αιολικής ενέργειας αυτή την φορά όμως έρχεται κάτι πρωτοποριακό , πλέον έχουμε την δυνατότητα να φορτίζουμε το κινητό μας με την δύναμη της φωνής μας .

Για την ακρίβεια Κορεάτες επιστήμονες κατασκεύασαν μια συσκευή η οποία μετατρέπει τον ήχο σε ηλεκτρισμό με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να φορτίζουμε το κινητό μας απλά με την χρήση της φωνής μας , μάλιστα όσο πιο δυνατά μιλάς τόσο πιο γρήγορα φορτίζει το κινητό .

Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί νήματα από οξείδιο του ψευδαργύρου που βρίσκονται ανάμεσα δύο ηλεκτρόδια με την βοήθεια μιας μικροσκοπικής επιφάνειας που είναι στο πάνω  μέρος η συσκευή απορροφά τους ήχους και προκαλεί δόνηση ανάλογα με τα ηχητικά κύματα που που παίρνει .

Η δόνηση αυτή προκαλεί την συμπίεση των συρμάτων του οξειδίου του ψευδαργύρου και δημιουργεί ηλεκτρικό ρεύμα που φορτίζει τη μπαταρία , η συσκευή δεν είναι ακόμα έτοιμη αλλά όλα δείχνουν ότι σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμη και θα έχει την δυνατότητα να παράγει ακόμα περισσότερο ρεύμα .

[ Via ]