9 Απριλίου 2011

Το PSP ξεπέρασε το 3DS σε πωλήσεις στην Ιαπωνία



Όταν μια νέα φορητή παιχνιδομηχανή σαν το το 3DS της Nintendo λανσάρετε στην αγορά της Ιαπονιας περιμένεις να κάνει "τρέλες" πωλήσεις έναντι του ανταγωνισμού αφού είναι γνωστή η αγάπη των Ιαπώνων στην Nintendo έναντι της Sony .

Mπορεί το 3DS να τα πήγε καλά της πρώτες μέρες αλλά στην συνεχεία τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά , μετά της πρωτες μερες το 3DS ηρθε δευτερο εναντι του PSP που μετράει σχεδόν 7 χρόνια παλαιότητας .

Για την ακρίβεια σύμφωνα με την Media Create την περίοδο από 28 Μαρτίου έως 3 Απριλίου το PSP πούλησε 58.075 κομμάτια ενώ το 3DS πούλησε μόλις 42.979 κομμάτια , ο λόγος για της χαμηλές πωλήσεις του 3DS σύμφωνα με την Media Create είναι η κυκλοφορία του Amagami στο PSP .

Το Amagami είναι ένα πολύ δημοφιλής παιχνίδι που είχε κυκλοφορήσει στο PS2 και τώρα επανακυκλοφόρησε στο φορητό της Sony  , αυτό έκανε τους Ιάπωνες να προτιμήσουν το PSP της Sony έναντι του 3DS της Nintendo .

Τελικά μήπως η gamers δεν είναι έτοιμη για να δεχθούν την τεχνολογία 3D ακόμα ή μήπως αυτό που λένε πολύ ισχύει δηλαδή ότι δεν μετράει το hardware αλλά το software , το μέλλον είναι μπροστά και εμείς περιμένουμε να δούμε πως θα συνεχίσει το 3DS και τι θα γίνει όταν ο μεγάλος του αντίπαλος το NGP βγει στην αγορά .

[ Via ]