29 Απριλίου 2011

Η Apple ξεπέρασε την Microsoft σε κέρδη !



Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η Apple έχει μια ανοδική πορεία στην αγορά έναντι του μεγάλου της αντίπαλου την Microsoft  , αφού λοιπόν ξεπέρασε την Microsoft σε κεφαλαιοποίηση τον περασμένο Μάιο τώρα πλέον την ξεπέρασε και σε κέρδη .

Έτσι λοιπόν τα κέρδη της Apple για το τρίμηνο που έληξε πριν λίγο για την ακρίβεια στις 31 Μαρτίου ήταν 5.99 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ η Microsoft  είχε κέρδη της τάξεως των 5.23 δισεκατομμυρίων δολαρίων με άλλα λόγια η Apple έβγαλε 760 εκατομμύρια δολάρια παραπάνω από την Microsoft .

Το ήμισυ των εσόδων της Apple ήρθε από το iPhone μια αγορά στην οποία η Microsoft δεν είναι ανταγωνιστική ακόμη και αν τα Windows Phone 7 έχουν δει μια τεράστια αύξηση των πωλήσεων μετά τη συμφωνία της με την Nokia η Microsoft θα κερδίσει μόνο 15 με 20 δολάρια για κάθε συσκευή .

Από την άλλη η Apple κερδίζει αρκετές εκατοντάδες δολάρια από τις πωλήσεις του iPhone δυστυχώς για την Microsoft τα κέρδη από το software είναι πολύ λιγότερα από το hardware με αποτέλεσμα να είναι η μεγάλη χαμένη έναντι της Apple .

[ Via ]