29 Απριλίου 2011

Η Apple ετοιμάζει την πρώτη της cloud υπηρεσία



Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Apple ετοιμάζει την δικά της cloud computer υπηρεσία , η φήμες αυτές φούντωσαν ακόμα περισσότερο αφού πριν λίγο καιρό κάποιος δαπάνησε το τεράστιο χρηματικό ποσό τον 4.5 εκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει το domain name iCloud.com .

Όπως είναι φυσικό οι πρώτες σκέψεις που γεννιούνται είναι ότι ο νέος ιδιοκτήτης της διεύθυνσης αυτής είναι η Apple αφού είναι γνωστό πως η εταιρεία ξεκινάει το όνομα όλον των προϊόντων τις με το γραμμα i , εκτός αυτού μόνο μια εταιρεία του βελινικούς της Apple θα μπορούσε να διαθέσει ένα τέτοιο ποσό για ένα απλό domain name .

Μέχρι πρόσφατα το iCloud.com ήταν μια υπηρεσία online storage και το όνομα αυτό άνηκε στην εταιρεία Xcerion που εδρευει στο Linkoping της Σουηδίας , η υπηρεσία  αυτή άλλαξε domain name και πλέον από 5 Απριλίου ονομάζεται CloudMe.com .

Η Apple χτίζει μια cloud-based υπηρεσία και βρίσκεται σε επαφή με μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες δεδομένου ότι έχει σχέδια για να ανταγωνιστεί την cloud υπηρεσία της Amazon , η Apple θα μπορούσε να αποκτήσει το όνομα ως μια πιθανή επιλογή για αυτό .

[ Via ]