25 Μαρτίου 2011

H Google λέει όχι στο Open Source του Honeycomb



Το Android της Google είναι ένα λογισμικό που έχει γίνει αγαπητό στην κοινότητα developers επειδή είναι οpen source , αυτός είναι και ο λόγος που πολλές εταιρείες αποφάσισαν να το χρησιμοποιήσουν για τις συσκευές τους .


Δυστυχώς όμως η Google αποφάσισε να αλλάξει τον οpen source χαρακτήρα του Android και έτσι η τελευταία έκδοση του λογισμικού αποκλειστικά για tablets το Αndroid 3.0 Honeycomb  προσωρινά.δεν θα δοθεί σε  τρίτους developers .

Ο λόγος που προχωράει η εταιρεία σε αυτή την κίνηση είναι επειδή το Honeycomb είναι ένα νέο λογισμικό αποκλειστικό για tablets έτσι η Google θέλει μόνο οι εταιρείες που κατασκευάζουν tablets όπως η Samsung, η LG, η HTC και η Motorola να πειραματίζονται με το Honeycomb .

Τέλος ο Andy Rubin που είναι ο επικεφαλής του Android και αντιπρόεδρος των μηχανικών της Google  δήλωσε :

" Ξέρουμε ότι πολύ θέλουν να πειραματιστούν με το Honeycomb και να το δοκιμάσουν σε κινητά τηλέφωνα άλλα ακόμα δεν ξέρουμε αν αυτό θα λειτουργήσει .


Θα πρέπει οι προγραμματιστές να περιμένουν λίγο ακόμα ώστε να έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν το Honeycomb και σε άλλες συσκευές εκτός tablets . "

[ Via ]