2 Φεβρουαρίου 2011

Η Sony κέρδισε τους hackers



Η πρώτη μάχη της Sony εναντίον του Geohot και των Fail0verflow ήταν νικηφόρα.

Η πρώτη αγωγή της Sony εναντίον των hackers που έσπασαν την ασφάλεια του Playstation 3 ήταν επιτυχής, καθώς ο δικαστής αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση της Ιαπωνικής εταιρείας για περιοριστικά μέτρα εναντίον του George Hotz (Geohot) ώστε να μην μπορέσει μελλοντικά να ξαναhackέψει την κονσόλα.

Αυτό προϋποθέτει ότι ο hacke, θα πρέπει να επιστρέψει στο νομικό τμήμα της Sony όλους τους υπολογιστές του, καθώς και οποιονδήποτε σκληρό δίσκο ή άλλο μέσο αποθήκευσης διαθέτει, εντός 10 εργάσιμων ημερών. Βέβαια το διάστημα αυτό είναι υπερ-αρκετό έως ότου ο Geohot κάνει backup την δουλειά του. Ως εκ τούτου, ο δικαστής αποδέχτηκε τελικά τον ισχυρισμό της Sony ότι το jailbreak μπορεί να της αποφέρει άμεση και μεγάλου εύρους ζημιά.

Στον αντίποδα, η νομική πλευρά του Ηοtz αναφέρει ότι τα security keys του Playstation 3 είναι ήδη διαθέσιμα online. Ισχυρίζεται δηλαδή ότι το κακό έγινε και ότι δεν μπορούν να βλάψουν περαιτέρω την Sony. Στο όλο κόλπο εμπλέκεται και η ομάδα FAIL0VERFLOW, η οποια αποτελείται από τέσσερις hackers που ξεκίνησαν πρώτοι την απόπειρα hacking του PS3, πριν την ολοκληρώσει ο 21 ετών Αμερικανός προγραμματιστής.

Στο εξής μένει να δούμε αν η Sony θα εξαλείψει τα προβλήματα του jailbreak με μελλοντικά firmware upgrades. Είναι πολύ πιθανό ότι θα στοχεύσει με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον να περιορίσει μερικά ή ολικά την πρόσβαση στο Playstation Network. Για να το κάνει όμως αυτό θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να θέσει εκτός τον Geohot, κάτι που όπως όλα δείχνουν το έκανε πράξη.

Πηγή : Gameworld