8 Φεβρουαρίου 2011

Το πρώτο dual-touch screen Android smartphone στο κόσμο είναι γεγονός !



O David Blaine και η εταιρεία Sprint παρουσίασαν το πρώτο dual-touch screen smartphone με Android στον κόσμο το Kyocera Echo .



Το Kyocera Echo έχει λειτουργικό σύστημα Android 2.2 Froyo κάτι που σημαίνει ότι έχει πρόσβαση σε περισσότερες  από 100.000 εφαρμογές στο Android Market και φυσικά και δικές του εφαρμογές που εκμεταλευονται και τις δύο οθόνες όπως η VueQue , μια εφαρμογή για το YouTube που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε βίντεο σε μια οθόνη ενώ στην άλλη οθόνη έχετε την ουρά από τα αλλά βίντεο.


Στα τεχνικά χαρακτηρίστηκα το Kyocera Echo διαθέτει δύο οθόνες αφής 3,5 ιντσών που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν με portrait mode όταν είναι κλειστό ή σαν ένα Tablet όταν είναι ανοικτό με τις δυο οθόνες να είναι η μία δίπλα στην  άλλη. 



Η ανάλυση του κινητού είναι  800 x 480 pixels όταν είναι κλειστό με διαγώνιο 3.5 ίντσες και 4.7 ίντσες διαγώνια και 800 x 960 pixels ανάλυση όταν είναι ανοικτό .
 

Ο επεξεργαστής του είναι 1 GHz  Snapdragon και μνήμη RAM στα1GB , έχει κάμερα 5 megapixel με φλας , αυτόματη εστίαση και ψηφιακό ζουμ 2x  ενώ γραφεί βίντεο HD (720p) στο τομέα την συνδεσιμότητας είναι εξοπλισμένο με  3G, Wi-Fi 802.11 b / g, Bluetooth 2.1 +EDR ενώ διαθέτει και  GPS

Τέλος έχει υποδοχή 3.5mm για ακουστικά , ψηφιακή πυξίδα, επιταχυνσιόμετρο, αισθητήρα απόστασης, αισθητήρα φωτός.Μια κάρτα microSD 8GB περιλαμβάνετε στην συσκευασία και επεκτείνεται εως 32GB μνήμη και η μπαταρία του είναι 1370 mAh. 




Γιάννης Μίνως για το Technews

 Πηγή : The Tech Journal