23 Μαρτίου 2016

Απεβίωσε ο πρώην CEO της Intel Andy Grove

O κύριος “Intel Inside”, το mastermind της Intel, o Andy Grove απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών.

Ο Andy Grove ήταν από τα πρώτα στελέχη της Intel μετά την ίδρυση της το 1968 και είναι αυτός που οδήγησε οι «Intel Inside» επεξεργαστές να χρησιμοποιούνται σε περισσότερους από το 80% των υπολογιστών ανά τον πλανήτη. Πρόεδρος της Intel έγινε το 1979, CEO το 1987 και πρόεδρος και CEO το 1997, για να παραιτηθεί από CEO το 1998 για να παραμείνει πρόεδρος της εταιρείας έως το 2004.

Ο Andy Grove ενθάρρυνε τη δημιουργική διαφωνία ανάμεσα στους εργαζομένους και πίστευε ότι αυτοί θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση για τους κινδύνους, αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η τεχνολογία.

Ο Grove ήταν ο άνθρωπος που είχε την επίβλεψη της επιχειρηματικότητας της Intel, περιλαμβανομένης της στροφής από τις ψηφιακές μνήμες στους επεξεργαστές, και ήταν αυτός που διέβλεπε με το πάθος του τις μεγάλες αλλαγές στην επιχειρηματικότητα και στην τεχνολογία, όντας παράλληλα ευέλικτος απέναντι τους.

Ο Andy Grove ήταν εβραϊκής καταγωγής και γεννήθηκε στη Βουδαπέστη το 1936. Το 1956 διέφυγε από στην Αυστρία και από εκεί στην Αμερική.

Via PC Magazine