29 Ιουνίου 2015

Ο Ρίτσαρντ Στόλλμαν στηρίζει τους Έλληνες!

Ο Ρίτσαρντ Στόλλμαν (Richard Matthew Stallman, με το username RMS, γενν. 16 Μαρτίου 1953) είναι ο ιδρυτής του κινήματος ελεύθερου λογισμικού, του εγχειρήματος GNU, του Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού (Free Software Foundation, FSF), και της Ένωσης για την Ελευθερία του Προγραμματισμού (League for Programming Freedom, LPF).

Εφηύρε την έννοια του copyleft για να προστατεύσει τα ιδανικά αυτού του κινήματος, και διαφύλαξε αυτή την έννοια στην ευρέως χρησιμοποιούμενη GPL (General Public License) για το λογισμικό.

Σαν πολίτικος ακτιβιστής που είναι έγραψε κείμενο υπέρ των Ελλήνων και κατά των δανειστών λέγοντας στον ελληνικό λαό να πει ΟΧΙ.

Διαβάστε το κείμενο του Ρίτσαρντ Στόλλμαν:

Οι διεθνείς τράπεζες, και οι πλουτοκράτες πολιτκοί, έχουν αρνηθεί την ομαλή πορεία της Ελλάδας. Ένα μονοπάτι που θα εξασφαλίζει την επιστροφή στην ανάπτυξη και την αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της.

Απαιτούν από τους Έλληνες να δεχτούν έξι μήνες από την «βοήθειά» τους, που θα τους αφήσει ακόμα πιο απελπισμένους. Προφανώς θέλουν να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως παράδειγμα προκειμένου να παραδειγματιστούν και άλλα υποψήφια θύματα.

Με την απόρριψη της τελευταίας πρότασης της Ελλάδας, η αλαζονεία τους είναι πλέον ρητή: απαιτούν από την Ελλάδα να διαλέξει μεταξύ της καταστροφής μέσα από οικονομικό αποκλεισμό ή της καταστροφής από οικονομική κατοχή.

Όπως το βλέπω εγώ, είναι καλύτερο να υποφέρεις αγωνιζόμενος και αποδυναμώνοντας τους εχθρούς σου, από το να υποφέρεις παραδομένος και υπηρετώντας τους. Νομίζω ότι αυτές οι τράπεζες καταπιέζουν όλη την Ευρώπη, οπότε η αντίσταση εναντίον τους είναι απαραίτητη.

Συνεπώς, θα έλεγα ότι η Ελλάδα πρέπει να ψηφίσει ΟΧΙ την 5η Ιουλίου. Όχι στο τελεσίγραφο των τραπεζιτών, όχι στην κυριαρχία τους, όχι στον παρασιτισμό τους.

Έτσι το βλέπω εγώ, παρότι είναι εύκολο να τα λέω αυτά, εκ του ασφαλούς - μιας και δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα υποφέρει. Είναι στα χέρια των Ελλήνων να πάρουν μια τέτοια απόφαση.

Copyright 2015 Richard Stallman
Released under Creative Commons Attribution Noderivative License 4.0