15 Μαρτίου 2015

Η απάντηση για το ρεπορτάζ του Ant1 σχετικά με την πειρατεία!

Η προλόγιση του ρεπορταζ   ξεκινάει με την παρουσιάστρια να μιλάει για πλιάτσικο στις ταινίες της Sony Pictures. Που και πότε;

Εμείς γιατί δεν πήραμε χαμπάρι; Εμείς ξέρουμε για υποκλοπή συνομιλιών του διευθυντή της Sony με αποτέλεσμα να γίνει ντόρος ειδικά με όσα είπε για Ατζελίνα Τζολί. Άρθρα στο σάιτ υπάρχουν, μπορείτε να τα ψάξετε να τα βρείτε.

Γιατί δεν μας είπε για τις ταινίες των Όσκαρ που οι ίδιες οι εταιρίες διαρρεύσανε, όπως κάνουν κάθε χρόνο για να τις διαφημίσουν και να προσελκύσουν κοινό στον κινηματογράφο;
Όσο δε για την περιβόητη κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων…

Σε μια σκηνή του «The Social Network», ο κινηματογραφικός Mark  Zuckerberg απηυδισμένος από τις κατηγορίες των αδελφών Winklevoss , πως έκλεψε από αυτούς την ιδέα του Facebook, αναρωτιέται: «Άραγε ένας τύπος που φτιάχνει μια καλή καρέκλα χρωστάει λεφτά σε οποιονδήποτε έχει φτιάξει στο παρελθόν μια καρέκλα;»

Όπως έγραψε και ο φιλελεύθερος οικονομολόγος  Stephan Kinsella: «Εάν πάρεις το αυτοκίνητό μου, δεν θα το έχω πια. Αλλά εάν πάρεις ένα αντίτυπο του βιβλίου που έχω γράψει, και το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις το δικό σου βιβλίο, ακόμη θα έχω το δικό μου βιβλίο».

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες κυβερνήσεων και μεγάλων εταιριών, εκατομμύρια άνθρωποι κατεβάζουν ταινίες και τραγούδια δωρεάν από το ίντερνετ  χωρίς καμία τύψη ότι διαπράττουν κλοπή. Και πολύ καλά κάνουν.
(Κυνηγάει άραγε κανείς το youtube που ανεβαίνουν τα πάντα σε μουσική και σιγά σιγά πλέον εμπλουτίζεται και με ταινίες; Και έχει και δικό του αυτόνομο πρόγραμμα για να μπορείς να κατεβάσεις ότι θες από το περιεχόμενό του. Εκεί οι εταιρίες δεν θίγονται ή μήπως οι ίδιες βρίσκονται πίσω από το τόσο διαδεδομένο μέσο; Και έτσι διαφημίζουν την πραμάτειά τους συν κερδίζει η google πακτωλό χρημάτων από τις διαφημίσεις;)

Γιατί πράγματι, η παραβίαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας δεν είναι κλοπή,. Όπως και η πνευματική ιδιοκτησία δεν έχει καμιά σχέση με τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα.

Το υπόλοιπο άρθρο θα το βρείτε εδώ