4 Φεβρουαρίου 2014

Microsoft: Και επίσημα πια νέος CEO ο Satya Nadella

Ο Satya Nadella, το όνομα του οποίου επικρατούσε στα σενάρια των τελευταίων ημερών, ορίστηκε τελικά νέος διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Corp., έπειτα από πέντε μήνες αναζήτησης εντός και εκτός του ομίλου.

«Ο Satya είναι αποδεδειγμένα μια ηγετική φυσιογνωμία με μηχανικές δεξιότητες, επιχειρηματικό όραμα και την ικανότητα να φέρνει τους ανθρώπους κοντά», δήλωσε ο Bill Gates, ο οποίος θα αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου αλλά θα παραμείνει στον όμιλο ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και σύμβουλος τεχνολογίας, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στην ανάπτυξη προϊόντων.

Στη θέση του προέδρου ορίζεται ο John Thompson, ο οποίος είχε αναλάβει την αναζήτηση του νέου CEO.

«Οι ευκαιρίες για τη Microsoft είναι τεράστιες, αλλά για να τις εκμεταλλευτούμε πρέπει να επικεντρωθούμε σαφώς, να κινηθούμε γρήγορα και να συνεχίσουμε να αναδιαρθρωνόμαστε», δήλωσε από την πλευρά του ο Satya Nadella.

Σημειώνεται πως ο S.Nadella θα είναι ο τρίτος διευθύνων σύμβουλος από το 1975, όπου και ιδρύθηκε η Microsoft, έπειτα από τον Steve Ballmer, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του τον Αύγουστο και τον Bill Gates που κατείχε τα ηνία για 25 χρόνια έως το 2000.

Παρά το γεγονός ότι η Microsoft συνεχίζει να εμφανίζει κέρδη έχει «μείνει πίσω» στους καινούργιους τεχνολογικούς κλάδους, όπως τα tablets και τα smartphones.

Η τιμή της μετοχής της Microsoft καταγράφει κέρδη 1,5% έπειτα από την ανακοίνωση

[ Via ]