7 Φεβρουαρίου 2014

Firefox: Έρχεται δικό του lancher για συσκευές με Android!

H Mozilla αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες τον δικό της launcher για συσκευές Android, και το συνέδριο InContext, που διεξήχθη πριν λίγες μέρες στο San Francisco ήταν μια καλή ευκαιρία για να μας δώσει μια ιδέα για το project της, μέσα από ένα screenshot.

Για το σχεδιασμό του Firefox Launcher, η Mozilla συνεργάστηκε με το τεχνολογικό start-up EverythingMe, ενώ η βασική ιδέα είναι να προτείνει στον χρήστη εφαρμογές που πιθανώς θα του είναι χρήσιμες κάθε στιγμή.

 Οι προτάσεις του, βασίζονται στις προτιμήσεις και στις αναζητήσεις του χρήστη, αλλά και σε πολλά άλλα δεδομένα που λαμβάνει από το κινητό, όπως η ημερομηνία, η τοποθεσία, εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν παλαιότερα και άλλα.

Όπως μπορούμε να δούμε και από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα, οι εφαρμογές αυτές εμφανίζονται στην «μπάρα προβλέψεων», η δεύτερη από κάτω. Για παράδειγμα, το πρωί προτείνει εφαρμογές καιρού και ειδήσεων, ενώ το απόγευμα ημερολογίου και τοποθεσιών.

Όταν ο χρήστης κάνει αναζήτηση στον launcher, τότε παίρνει σαν αποτέλεσμα εφαρμογές ή ιστοσελίδες, ενώ τα αποτελέσματα μπορούν να εμφανιστούν και σε μορφή καρτών.

Ο χρόνος διάθεσης της εφαρμογής δεν ανακοινώθηκε, έτσι λοιπόν θα αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επίσημη κυκλοφορία της νέας εφαρμογής αντικατάστασης αρχικής οθόνης, από τη Mozilla.

[ Via ]