6 Φεβρουαρίου 2014

Apple και Sony θα συνεργαζόντουσαν για ένα Vaio με Mac OS X!

Πληροφορίες που έρχονται στο φως δείχνουν ότι στο παρελθόν η Sony και η Apple ήταν έτοιμες να βγάλουν μαζί laptops που θα τρέχουν Mac OS X.

Μπορεί να ακούγεται πολύ περίεργο αλλά φαίνεται ότι όλα αυτά έχουν μια βάση, έτσι μερικά χρόνια πριν όταν τα Macbook δεν υπήρχαν ακόμα και η Apple δεν ήταν τόσο ισχυρή υπήρχε η σκέψη από τον Steve Jobs να συνεργαστεί με την Sony για να βγάλουν ένα Sony Vaioμε Mac OS X.

Ο λόγος ήταν η προώθηση του λειτουργικού συστήματος της Apple αλλά και η πολύ καλή σχέση του Jobs με τον συνιδρυτή της Sony Akio Morita.Έτσι σύμφωνα με τις πληροφορίες σε ένα φιλικό παιχνίδι golf ο Steve Jobs έκανε αυτή την πρόταση κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ.

Ο βασικότερος λόγος που δεν είδαμε πότε την συνεργασία της Sony με την Apple είναι οι προβληματισμοί που είχαν οι μηχανικοί της Sony, η σειρά Vaio ήταν τότε πολύ επιτυχημένη και ήταν κατασκευασμένη για να τρέχει Windows έτσι ήταν ένα ρίσκο η μετάβαση σε άλλο λειτουργό σύστημα κάτι που τότε πίστευαν ότι δεν άξιζε τον κόπο.

Αν τελικά αυτό είχε γίνει τότε τα πράγματα πολύ πιθανόν σήμερα να ήταν εντελώς διαφορετικά στην αγορά των φορητών υπολογιστών κάτι που όμως δεν θα μάθουμε ποτέ καλός ή κακός.