12 Οκτωβρίου 2013

Samsung: Ηγέτιδα στην αγορά SSD!


Γεγονός είναι ότι τα τελευταία χρόνια πολλές εταιρείες απομακρύνονται από την αγορά λιανικής πώλησης δίσκων SSD.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Patriot & OCZ και ένας από τους λόγους της κίνησης αυτής, είναι η επιθετική τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει η Samsung στους SSD δίσκους που διαθέτει.

Οι 840 EVO series των 250GB της Samsung πωλούνται έναντι του ποσού των €150, ενώ το Amazon στις Ηνωμένες Πολιτείες πουλάει το ίδιο drive στα $177.99. Χαρακτηριστικό είναι ότι η έκδοση των 120GB στην Ευρώπη τιμολογείται στα €89.90 ενώ στην Αμερική στα $99.99.

Φυσικά δεν είναι τα πιο γρήγορα, ούτε τα πιο φθηνά drive στην αγορά, αλλά αποτελούν την πιο οικονομική λύση ανά gigabyte και μάλιστα σε αρκετά ικανοποιητικές επιδόσεις. Επιπροσθέτως, οι καταναλωτές εμπιστεύονται την εμπορική ονομασία της Samsung και για μερικούς αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα αγοράς τους, ασκώντας μεγάλη πίεση στους μικρότερους «παίκτες» της αγοράς.

Όπως άλλωστε συμβαίνει και με την αγορά μνημών RAM, τα κέρδη των SSD drives βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, κάτι το ποίο θα απαιτεί την πώληση μεγάλων ποσοτήτων για να μπορεί να στηριχθεί το συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο. Κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο για μικρότερες εταιρείες.

Η Samsung έχει τη δική της παραγωγική διαδικασία chips, έχει τα δικά της notebooks για να τοποθετήσει μέσα σε αυτά τα δικά της drives και μια αγορά έτοιμη να τα απορροφήσει. Ακόμη και οι ανταγωνιστές της, υποστηρίζουν ότι ασκεί μεγάλη πίεση στο πεδίο των τιμών.

[ Via ]