3 Οκτωβρίου 2013

Microsoft: Επενδυτές θέλουν τον Bill Gates εκτός ΔΣ!

Σημαντικές εξελίξεις στην Microsoft με νέα σενάρια να κάνουν λόγο για απομάκρυνση του Bill Gates από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

Τρεις από τους 20 μεγαλύτερους επενδυτές και κατόχους πακέτου μετοχών της Microsoft φαίνεται να πιέζουν το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να απομακρύνει τον Bill Gates από την θέση του προέδρου. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που η Microsoft αποχαιρετά τον Steve Ballmer από την θέση του CEO και αναζητά νέο ηγέτη μέσα από μια ειδική επιτροπή μέλος της οποίας είναι και ο Bill Gates.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 3 μεγαλοεπενδυτές της Microsoft συμπαθούν τον Bill Gates αλλά θεωρούν ότι δεν προσφέρει τα μέγιστα στην θέση που κατέχει αυτή την στιγμή. Λέγεται μάλιστα ότι ο Bill Gates έκανε καλύτερη δουλειά ως CEO παρά ως chairman of the board.

O Bill Gates έδωσε την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft στον Steve Ballmer το 2000 αλλά διατήρησε την θέση του προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Μετά τις πρόσφατα ανακοινώσεις για την έντονα συναισθηματική αποχώρηση του Ballmer με δάκρυα, η θέση του Bill Gates φαίνεται πως κλονίζεται.

Μπορεί βέβαια όλο αυτό να είναι ένα είδος πίεσης για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Ballmer γρηγορότερα, να επηρεαστεί η τιμή της μετοχής και άλλα σενάρια.

[ Via ]