4 Οκτωβρίου 2013

Intel Galileo: Η πρώτη υλοποίηση του νέου επεξεργαστή Quark

Τον περασμένο μήνα στο IDF, η Intel παρουσίασε την τελευταία της πρωτοβουλία στους επεξεργαστές, τον Quark.

Ο Quark κατηγοριοποιείται αρκετά κάτω από τον Atom και πολύ πιο κάτω από τον Haswell και απευθύνεται για μικρές διαδικτυακές συσκευές (Internet of Things). Ήμασταν περίεργοι πότε θα δούμε την πρώτη συσκευή με Quark και από ότι φαίνεται αυτό θα γίνει τώρα.

Στο Maker Faire στην Ρώμη σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel ο Brian Krzanich παρουσίασε την συνεργασία  της κοινότητας του Arduino με το τμήμα New Devices Group της Intel και το πρώτο αποτέλεσμά της συνεργασίας αυτής που ονομάζεται Galileo  (PDF).

Τα Arduino είναι πλακέτες που κανονικά έχουν έναν μικροελεγκτή και έχουν συνήθως πολύ περιορισμένες δυνατότητες σύνδεσης, κυρίως έχουν USB και κάποιες συγκεκριμένες υποδοχές για το Arduino.

Επεκτάσεις στην πλακέτα είναι εφικτές μέσω αυτών των υποδοχών, οι οποίες επιτρέπουν σε έξτρα πλακέτες (θυγατρικές - daughterboards) να τοποθετούνται πάνω στην μητρική, προσθέτοντας έξτρα I/O επιλογές.

Η ευκολία στη χρήση και στην επέκταση έχουν εδώ και καιρό κάνει το Arduino να είναι δημοφιλές σε αυτούς που τους αρέσει να κατασκευάζουν μόνοι τους πράγματα απλά όσο ένας ελεγκτής για χριστουγεννιάτικα φώτα και περίπλοκα όσο ένα απλό robot.

Το υπόλοιπο άρθρο θα το βρείτε στο ADSLgr