7 Οκτωβρίου 2013

Google: Μετά την Motorola σκέφτεται να εξαγοράσει και την BlackBerry

Η BlackBerry πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και η επιβίωση της είναι σε κομβικό σημείο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν δεν βρεθεί μια εταιρεία να την εξαγοράσει η BlackBerry θα βάλει λουκέτο.

Τον τελευταίο καιρό λοιπόν έχουν ακουστεί πολλά για διάφορες εταιρίες που θέλουν να την εξαγοράσουν και φυσικά μέσα σε αυτές είναι και η Google.

Ο κύριος λόγος της εξαγοράς της BlackBerry από την Google είναι οι πατέντες που κατέχει η εταιρεία οι οποίες θα φανούν πιθανότατα χρήσιμες στο μέλλον αν προκύψει κάποια διαμάχη με την Apple ή την Microsoft.

Η Google είναι αρκετά σκεπτική γιατί στο παρελθόν εξαγόρασε και την Motorola για αυτό λόγο και μέχρι στιγμής δεν έχει κάποιο τεράστιο κέρδος έτσι ακόμα σκέφτεται αν τελικά αξίζει να εξαγοράσει της πατέντες της BlackBerry.

Επίσημη πρόταση στην BlackBerry μέχρι τώρα έχει κάνει μόνο η  Fairfax με το ποσό να φτάνει τα 4.7 δισεκατομμύρια δολάρια και την διορία να λήγει στο τέλος του Νοέμβρη.

Μέχρι τώρα εκτός από την Google ανεπίσημο ενδιαφέρον έχει δείξει η Intel, η LG και η Cisco ενώ υπάρχουν φήμες και για την Apple.