26 Αυγούστου 2013

Αντίθετοι με την κατάργηση του μαθήματος της πληροφορικής οι εκπαιδευτική κοινότητα!

Αντίθετοι στο σχέδιο νόμου που προβλέπει ότι η πληροφορική στο Λύκειο θα αποτελεί στο εξής ένα δίωρο μάθημα επιλογής στην Α' τάξη δηλώνουν εκατοντάδες καθηγητές από την δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ανοικτή διαβούλευση για το νέο εκπαιδευτικό σύστημα και την διάρθρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ολοκληρώθηκε στις 20 Αυγούστου 2013.

Στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, η πληροφορική στο Λύκειο θα διδάσκεται μόνο ως δίωρο μάθημα επιλογής στην Α' τάξη του Λυκείου («Εφαρμογές Πληροφορικής»). Τα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται όσοι μαθητές της Γ' Λυκείου επιλέξουν την Ομάδα Προσανατολισμού των θετικών σπουδών είναι τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Χημεία.

Διακόσιοι δύο καθηγητές πληροφορικής απευθύνονται στους βουλευτές με ανοικτή επιστολή, στην οποία διαχωρίζουν την ικανότητα χρήσης υπολογιστή (την οποία, γράφουν, θα αποκτούν οι μαθητές ήδη από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο) από την επιστήμη της πληροφορικής και τονίζουν ότι ιδιαίτερα οι αρχές του προγραμματισμού μπορούν να δώσουν στους μαθητές Λυκείου την απαραίτητη αναλυτική και συνθετική σκέψη ώστε να σκέπτονται και επιλύουν οποιαδήποτε προβλήματα, όχι μόνο αυτά για τις ανάγκες της συγγραφής κώδικα ενός προγράμματος υπολογιστή.

Ολόκληρο το άρθρο θα το βρείτε στο tech.in.gr