9 Ιουνίου 2013

Inventec Lyon: Ακόμα ένα mini tablet με Windows 8 (Video)

Η φετινή έκθεση Computex φαίνεται πως τα είχε όλα και μεταξύ άλλων μερικές εταιρίες είχαν την ευκαιρία να μας εκπλήξουν και να κάνουν το όνομά τους πιο γνωστό στο ευρύ κοινό.

Για παράδειγμα, όταν η Microsoft θέλησε να δώσει μερικές πρώτες λεπτομέρειες για τα Windows 8.1, μία από τις συσκευές στις οποίες εμφανιζόταν να τίθεται σε λειτουργία η νέα έκδοση λειτουργικού (για αποφυγή παρεξηγήσεων, να τονιστεί σε αυτό το σημείο ότι η επίδειξη έγινε με Windows 8 build 9200, όχι Windows 8.1) ήταν ένα 7ιντσο tablet με την κωδική επωνυμία «Lyon», προϊόν της εταιρίας ODM Inventec.

Αν θα είναι αυτή η τελική του μορφή δεν το γνωρίζουμε, όμως τώρα μαθαίνουμε πως εκτός από το πρώτο Windows 8 tablet που είδαμε να τροφοδοτείται με chipset Intel επόμενης γενιάς τεσσάρων πυρήνων, υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες προτάσεις.

 Προχωρώντας στην περιγραφή του νέου αυτού tablet, πληροφορούμαστε πως η οθόνη που δεσπόζει στην εμπρόσθια επιφάνεια της συσκευής, είναι τεχνολογίας IPS (261ppi, μεγέθους 7 ιντσών με προτεινόμενη ανάλυση στα 1280x800 pixels). Το εσωτερικό του διακοσμείται από μια μνήμη RAM 2GB, chipset από την Intel της νέας σειράς Bay Trail Atom χρονισμένο στα 1,66 GHz και μπαταρία 2400 mAh με αυτονομία 3,5 ωρών για την παρακολούθηση βίντεο, ενώ αργότερα, με νέους drivers, τα επίπεδα αυτονομίας θα αγγίξουν τις 10 ώρες.

Ο αποθηκευτικός του χώρος είναι 64GB ή 128GB (SSD), αλλά υπάρχει και υποδοχή για επέκταση της μνήμης μέσω κάρτας microSD. Περνώντας στο εξωτερικό κομμάτι της συσκευής, βλέπουμε ότι δεν παραλείφτηκαν να προσαρμοστούν καταλλήλως μία μικροσκοπική κάμερα ποιότητας webcam και μία οπίσθια με διπλό LED φλάς.

Το υλικό που αποτέλεσε τη βάση για την ανάπτυξη πλαισίου του Lyon, ήταν το αλουμίνιο που προσδίδει έναν «αέρα» κομψότητας, ενώ οι τέσσερις χρωματικές επιλογές στις οποίες και παρουσιάστηκε η συσκευή, θα καλύψουν τα οπτικά και αισθητικά γούστα πολλών.

 Όπως προείπαμε, το συγκεκριμένο tablet τρέχει την έκδοση Windows 8 build 9200, ωστόσο είναι πολύ πιθανόν να τρέξει μελλοντικά τα Windows 8.1 και ίσως να περιλαμβάνει εξαρχής τα Office 2013.

Ορίστε και ένα βίντεο-demo:

[ Via ]