11 Απριλίου 2013

Samsung Galaxy Mega: Η νέα σειρά phablets της εταιρείας ανακοινώθηκε επίσημα

H Samsung σήμερα παρουσίασε αυτό που αναμφίβολα είναι το μεγαλύτερο Android smartphone της μέχρι σήμερα, το Galaxy Mega. Η νέα αυτή συσκευή θα κυκλοφορήσει σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, μία με οθόνη αφής 6,3 ιντσών και η άλλη με οθόνη 5,8 ιντσών.

Το "μεγάλο" Galaxy Mega διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1,7GHz (χωρίς να γίνεται αναφορά στον κατασκευαστή του) και 1,5GB μνήμης RAM. Θα "τρέχει" Android 4.2 (Jelly Bean) με το σύνηθες TouchWiz interface που διαθέτουν οι συσκευές της Samsung.

Τόσο το "μικρό" (5,8") όσο και το "μεγάλο" (6,3") μοντέλο θα είναι εξοπλισμένα με μια κάμερα ανάλυσης 8MP στο πίσω μέρος τους καθώς και με μια μικρότερης ανάλυσης, 1,9MP, στο εμπρός μέρος τους για τις video-κλήσεις. To 6άρι Galaxy Mega θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, ανάλογα με το μέγεθος της εσωτερικής μνήμης του. Είτε με 8GB, είτε με 16GB.

Οι power users θα χαρούν να μάθουν ότι επίσης υπάρχει και υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD, προσφέροντας μέχρι και 64GB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου.

Η συσκευή υποστηρίζει, επίσης, και το πρότυπο LTE και διαθέτει την συνηθισμένη γκάμα εφαρμογών της Samsung, όπως τα Samsung Link, S Travel και S Translator. Μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του "μικρού" Galaxy Mega είναι ένα σκαλί παρακάτω από αυτά του μεγάλου του αδερφού, αλλά οι επιπτώσεις στις επιδόσεις του δεν είναι αξιοσημείωτες.

Ο διπύρηνος επεξεργαστής του είναι χρονισμένος στα 1,4GHz και θα έρχεται μόνο με 8GB εσωτερικής μνήμης. Η μπαταρία του "ψαλιδίστηκε" από τα 3200mAh στα 2600mAh, με αποτέλεσμα να είναι λίγο πιο ελαφριά με βάρος 182γρ, έναντι των 192γρ που έχει το "μεγάλο".

 Δεν υπάρχουν, προς το παρόν, πληροφορίες σχετικά με τις τιμές διάθεσης, αλλά η Samsung λέει ότι και οι δύο συσκευές θα είναι διαθέσιμες τον Μάιο, πρώτα σε Ευρώπη και Ρωσία πριν τη διάθεση σε άλλες "αγορές".

 "Γνωρίζουμε τις μεγάλες δυνατότητες που προσδίδουν οι μεγαλύτερες οθόνες για την εκτεταμένη προβολή multimedia, web browsing και ακόμα περισσότερα.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε μία ακόμη επιλογή για να καλύψουμε τις διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών μας, ενώ ταυτόχρονα διατηρούμε όλα τα υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά της βραβευμένης σειράς GALAXY", δήλωσε ο JK Shin, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής του τμήματος IT & Mobile Business της Samsung Electronics.

[ Via ]