24 Απριλίου 2013

Συνελήφθη μέλος της γνωστής ομάδας hackers LuzSec!

Τη σύλληψη 24χρονου χάκερ, επικεφαλής της ομάδας LulzSec, ανακοίνωσαν οι αρχές της Αυστραλίας. Σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις που επισύρουν ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Η LulzSec, παρακλάδι των «Anonymous», υπεύθυνη για τις ηλεκτρονικές επιθέσεις σε ιστοσελίδες μεγάλων εταιρειών όπως η Sony Pictures και στη CIA.

Σύμφωνα με τις αρχές,ο 24χρονος δήλωσε ότι είναι αρχηγός της ομάδας LulzSec η οποία κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις σε κυβερνητική ιστοσελίδα στις αρχές Απριλίου ενώ η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για τις ηλεκτρονικές επιθέσεις στη Sony και στη CIA. Εκτιμάται ότι τα μέλη της LulzSec αποχώρησαν από την ομάδα των Anonymous το 2011.

Σε βάρος του 24χρονου- ο οποίος εργάζεται σε εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών- ασκήθηκαν διώξεις για μη εξουσιοδοτημένη τροποποίηση δεδομένων με σκοπό να προκληθεί δυσλειτουργία και για μη εγκεκριμένη πρόσβαση σε περιορισμένα δεδομένα.

Οι κατηγορίες αυτές επισύρουν ποινή κάθειρξης 12 ετών. Οι δύο ομάδες έγιναν ιδιαίτερα γνωστές στα τέλη του 2010, όταν ξεκίνησαν αυτό που αποκαλούσαν “τον πρώτο πόλεμο στον κυβερνοχώρ﨔, σε αντίποινα για τις συστηματικές προσπάθειες κλεισίματος της ιστοσελίδας Wikileaks.

Το 2011 η LulzSec βρέθηκε στο προσκήνιο για την επίθεση στην ιστοσελίδα της Sony από την οποία κατέρρευσε το δίκτυο του PlayStation επί εβδομάδες και η ομάδα των χάκερ απέκτησε πρόσβαση σε εκατομμύρια κωδικούς χρηστών σε όλο τον κόσμο. Εκτιμάται ότι η επίθεση αυτή στοίχισε στην εταιρεία περισσότερο από 100 εκατ.δολάρια.

[ Via ]