16 Απριλίου 2013

Google: Έρχεται σε συμβιβασμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Google αποδέχεται να κάνει αλλαγές στα αποτελέσματα αναζήτησης που εμφανίζει, στο πλαίσιο ενός πακέτου παραχωρήσεων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την έρευνα που κάνει εναντίον της για μονοπωλιακές πρακτικές.

Σύμφωνα με αυτούς που έχουν δει τον προσφερόμενη συμφωνία, η Google υπόσχεται να κάνει πλήρως εμφανές στους Ευρωπαίους πολίτες το πότε προωθεί τις δικές της ειδικευμένες υπηρεσίες αναζήτησης, όπως εστιατόρια, καταστήματα κλπ., ενώ παράλληλα θα τονίζει links σε εξιδεικευμένες και ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης.

 Η συμφωνία με την Κομισιόν θα είναι νομικά δεσμευτική για 5 χρόνια και θα υπόκειται σε ανεξάρτητη επιβεβαίωση της τήρησης της.

 Η αυστηρή εφαρμογή των όρων της συμφωνίας θα εξαρτάται από το αν η Google βγάζει έσοδα από κάποια υπηρεσία αναζήτησης, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του αλγόριθμου αναζήτησης της Google.

 Η έρευνα της Ε.Ε. δεν κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Google εσκεμμένα υποβιβάζει τα αποτελέσματα αναζήτησης σχετικά με τους ανταγωνιστές της, κάτι που αποτελεί συνεχές θέμα παραπόνων από αυτούς.

[ Via ]