13 Απριλίου 2013

Σε συμβιβασμό ήρθε η Apple για την εγγύηση ενός χρόνου!

Το ποσό των 53 εκατομμυρίων δολαρίων συμφώνησε να πληρώσει η Apple σαν συμβιβασμό, μετά από συλλογική αγωγή που κατατέθηκε εναντίων της και σύμφωνα με την οποία η εταιρεία από το Cupertino δεν τηρούσε τις εγγυήσεις που δίνονταν κατά την αγορά ενός iPhone ή ενός iPod Touch.

Σύμφωνα με τον συμβιβασμό που έρχεται στο φως της δημοσιότητας και που θα κατατεθεί σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, η Apple θα κληθεί να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε καταναλωτές και κατόχους των προϊόντων της, μετά την άρνηση της να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει ελαττωματικά προϊόντα υπό την εγγύηση του ενός ή των δύο ετών.

 Σύμφωνα με τις σχετικές αγωγές, η Apple αρνούταν να τηρήσει την εγγύηση, αν μια λευκή ταινία που βρίσκεται κοντά στο ακουστικό ή την θύρα φόρτισης είχε αλλάξει χρώμα και από λευκή ήταν ροζ ή κόκκινη. Σύμφωνα όμως με την κατασκευάστρια της ταινίας αυτής, την 3M, η ταινία μπορεί να αλλάξει χρώμα και λόγω υγρασίας και να γίνει τουλάχιστον ροζ, χωρίς να είναι απαραίτητη η επαφή με νερό (που ως γνωστόν, αν σε μια συσκευή έχει πέσει νερό, συνήθως παύει να ισχύει και η εγγύηση της).

Εντούτοις, στον προαναφερθέντα συμβιβασμό που έχει υπογράφει από την Noreen Krall, επικεφαλής επί νομικών θεμάτων της Apple, και που θα πρέπει να πάρει και την σχετική δικαστική έγκριση, η Apple δεν παραδέχεται πως έπραξε εσφαλμένα.

 Οι συσκευές που φαίνεται πως ανήκουν στην συγκεκριμένη κατηγορία (και που διαθέτουν την συγκεκριμένη ταινία) αναφέρεται πως είναι τα iPhone, iPhone 3G και iPhone 3GS καθώς επίσης και τα πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς iPod Touch.

Το ποσό που γίνεται γνωστό πως θα καταβάλει η Apple σε κάθε περίπτωση είναι γύρω στα 200 δολάρια, ενώ σε περιπτώσεις μπορεί να είναι λιγότερο ή ακόμη και διπλάσιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τις καινούργιες γενιές των συσκευών της, η Apple έχει αλλάξει την πολιτική της γύρω από τις εγγυήσεις και η αλλαγή του χρώματος στην ταινία αυτήν δεν είναι από μονή της λόγος άρνησης επισκευής ή αντικατάστασης.

[ Via ]