12 Απριλίου 2013

Η Apple ετοιμάζει δικιά της τεχνολογία για εύκαμπτες οθόνες;

Μια νέα αγγελία προσφοράς εργασίας της Apple για μια θέση «ανώτερου μηχανικού οπτικών» που έκανε την εμφάνιση της στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας και μετά από λίγο αφαιρέθηκε, μας φανερώνει ενδεχομένως μέρος των μελλοντικών της σχεδίων, που δεν αποκλείεται να κινούνται και γύρω από τις εύκαμπτες οθόνες.

Πιο συγκεκριμένα, στην αγγελία αναφερόταν πως «ζητείται ειδικός μηχανικός για να ηγηθεί έρευνας σε οθόνες υψηλής απόδοσης LCD, AMOLED και εύκαμπτες. Θα πρέπει να έχει βαθιά γνώση σχεδιασμού, γωνίας θέασης, οπτικής απόδοσης και εξισορρόπησης λευκού/μαύρου για τις οθόνες αυτές». Κάλλιστα μπορούμε και κάνουμε σύνδεση του θέματος και με κάποιες πρόσφατα κατατεθειμένες πατέντες της Apple.

Η αγγελία «κατέβηκε» από την ιστοσελίδα πριν από μερικά 24ωρα. Αυτό συνέβη είτε γιατί η θέση καλύφθηκε, είτε γιατί η εταιρεία αισθάνθηκε πως έδωσε παραπάνω πληροφορίες από ότι έπρεπε. Όπως και να έχει, η νέα αυτή εξέλιξη δεν αποκλείεται να δείχνει πως οι πρόσφατα κατατεθειμένες πατέντες μπορεί και να μην μείνουν απλά μερικά σχέδια πάνω σε χαρτί.

 Έτσι πλέον βλέπουμε και την Apple να κάνει (ή να ετοιμάζεται να κάνει) έρευνες γύρω από την αγορά των εύκαμπτων οθονών, ακολουθώντας την Samsung, η οποία βέβαια μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει απλά κάποια πρωτότυπα, χωρίς να έχει μπει σε μαζική παραγωγή αυτών.

[ Via ]