18 Μαρτίου 2013

Xperia SP-Xperia L: Τα δυο νέα midrange κινητά της Sony (Video)

Δύο νέα μέλη της σειράς των Xperia ανακοίνωσε πριν από λίγο η Sony, υπό τις ονομασίες Xperia SP και Xperia L.

Πρόκειται για δύο mid-range συσκευές που υπόσχονται πως φέρνουν χαρακτηριστικά από πιο υψηλών τεχνικών προδιαγραφών προτάσεις στη μεσαία κατηγορία.

Ξεκινάμε από το Xperia SP, το οποίο διαθέτει και τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

 Εδώ, βρίσκουμε οθόνη 4,6 ιντσών στα 720p εξοπλισμένη και με Bravia Engine 2. Στο εσωτερικό βρίσκεται ένας διπύρηνος Snapdragon S4 Pro στα 1.7GHz, 1GB RAM, 2370 mAh μπαταρία, 8GB αποθηκευτικού χώρου (με δυνατότητα χρήσης microSD) ενώ την νέα πρόταση της Sony εμπλουτίζει η κάμερα των 8 megapixel (με "Exmor RS for mobile"), η εμπρόσθια για βιντεοκλήσεις και η 4G LTE συνδεσιμότητα.

Στο Xperia SP ξεχωρίζει και η λωρίδα που βρίσκεται στο κάτω μέρος του και που αλλάζει χρώμα ανάλογα με τις ειδοποιήσεις που έχετε λάβει αλλά και το αλουμίνιο που το καλύπτει περιμετρικά. Φυσικά, είναι εξοπλισμένο με WiFi, Bluetooth, NFC και GPS, ενώ θα κάνει την εμφάνιση του σε λευκό, κόκκινο και μαύρο. Υιοθετεί Android 4.1.2.


Περνάμε στο Xperia L, το δεύτερο smartphone που ανακοίνωσε σήμερα η Sony. Εδώ, εντοπίζουμε μια συσκευή που αναμένεται πως θα είναι φθηνότερη από το προαναφερθέν Xperia SP και φέρει οθόνη 4,3 ιντσών FWVGA (scratch-resistant), 8 megapixel κάμερα (με Exmor RS), διπυρηνο επεξεργαστή 1GHz, 1GB RAM, 8 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα χρήσης microSD, 1750 mAh μπαταρία, DLNA, NFC, WiFi, Bluetooth και GPS.

Διαθέτει πλήκτρο για την κάμερα, το οποίο σύμφωνα με την κατασκευάστρια οδηγεί την συσκευή από το κλείδωμα στην φωτογραφική μηχανή σε κάτω από ένα δευτερόλεπτο, ενώ θα είναι και αυτό με την σειρά του διαθέσιμο σε άσπρο, κόκκινο και μαύρο. Φυσικά, υιοθετεί Android 4.1 (Jelly Bean).


Αν και η Sony δεν έκανε γνώστες τις τιμές των προαναφερθέντων μοντέλων, αναμένεται πως θα είναι φθηνότερα σε σχέση με το Xperia Z, ενώ θα κάνουν την παγκόσμια εμφάνιση τους μέσα στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε.

[ Via ]