24 Μαρτίου 2013

Με νέο χειριστήριο και το Xbox Next

Παρά τις φήμες που περικλείουν την επόμενη οικιακή κονσόλα της Microsoft, τόσο για το hardware, όσο και για το software, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως φήμη για το νέο χειριστήριο.

Αυτό μέχρι πρότινος, καθώς το VGLeaks έχει στην κατοχή του ορισμένα ντοκουμέντα σχετικά με τις λειτουργίες του αναβαθμισμένου "S Controller". Χαρακτηριστικά, τα έγγραφα περιέχουν επίσης πληροφορίες από το SDK της κονσόλας που αναφέρει: "Κάθε κονσόλα Durango θα πωλείται με ένα νέο, υψηλής ποιότητας, αισθητήρα Kinect, ο οποίος θα απαιτείται για τη λειτουργία του συστήματος".

 Μέσα στα έγγραφα του SDK περιγράφεται ότι "το χειριστήριο του "Durango" θα κάνει το -καλύτερο στην κατηγορία του- χειριστήριο του Xbox 360 ακόμη καλύτερο", αφού θα υποστηρίζει low latency ασύρματη συνδεσιμότητα με την κονσόλα και αναβαθμισμένη εργονομία.

Η επιθυμία της Microsoft να αγκαλιάσει το casual κοινό φαίνεται και εδώ, διότι "Όλες οι αλληλεπιδράσεις του χειριστηρίου με το σύστημα θα απλουστευτούν για ευκολότερη χρήση από τους μη hardcore gamers" γράφει χαρακτηριστικά στο SDK.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από το SDK του νέου Xbox, είναι πως θα περιλαμβάνει Blu-ray drive και όλα τα παιχνίδια θα απαιτούν εγκατάσταση στο σκληρό δίσκο. "Ενώ θα μπορείτε να αγοράσετε παιχνίδια σε retail μορφή, οι δίσκοι θα χρησιμοποιούνται μόνο για την εγκατάσταση του περιεχομένου στο σκληρό δίσκο. Κατά τη διάρκεια του gaming session, τα παιχνίδια δεν θα πραγματοποιούν streaming των δεδομένων από το οπτικό μέσο.

Ένα ειδικό install system θα επιτρέπει την εγκατάσταση του παιχνιδιού, ταυτόχρονα με την έναρξή του, χωρίς να περιμένουν πρώτα να εγκατασταθεί και μετά να παίξουν τον τίτλο" κάτι που καθιστά διακοσμητική την έννοια του οπτικού μέσου, φέρνοντας μάλλον το διάδοχο του Xbox 360 ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον της ψηφιακής διανομής.

Πρόσφατα είχε φημολογηθεί ότι η παρουσίαση του Xbox 720 θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου σε ένα ειδικό event.

[ Via ]