22 Μαρτίου 2013

Xbox Next: Νέες πληροφορίες από το development kit του!

Το νέο Xbox development kit (XDK) με την κωδική ονομασία Durango, αποκαλύπτει επιπλέον λεπτομέρειες για τις δυνατότητες σε software και hardware της νέας κονσόλας της Microsoft.

Το νέο Xbox θα είναι συνεχώς συνδεδεμένο στο Internet ενώ θα εγκαθιστά τα παιχνίδια στον σκληρό δίσκο όπως και ένα PC, και θα μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετικές power καταστάσεις, καταναλώνοντας ελάχιστη ενέργεια όταν δεν χρειάζεται και θα είναι στην άμεση διάθεση του χρήστη μόλις το ζητηθεί, ακολουθώντας την λογική του “Always On, Always Connected”, με αυτόματες ενημερώσεις των παιχνιδιών και του software της κονσόλας.

Η 3η γενιά του Xbox θα υποστηρίζει Blu-ray δίσκους για την διακίνηση των παιχνιδιών από τα σημεία πώλησης, αλλά στην διάρκεια του gameplay θα γίνεται αποκλειστική χρήση του σκληρού δίσκου και των εκεί εγκατεστημένων δεδομένων του παιχνιδιού.

Ήδη φτιάχνεται ένας installer που θα επιτρέπει το ξεκίνημα του παιχνιδιού πριν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ενώ δεν θα υποστηρίζεται το παίξιμο από τον οπτικό δίσκο.

Από τις πληροφορίες που διέρευσαν το Xbox 720 θα βασίζεται σε μια έκδοση custom AMD Fusion system-on-chips με οκτώ Jaguar general-purpose x86 πυρήνες, AMD Radeon HD 7000-derived graphics processors και άλλο εξειδικευμένο hardware.

[ Via ]