7 Μαρτίου 2013

Windows 8: Σε μείωση τιμής σε OEMs συνεργάτες της προχώρησε η Microsoft

Πολύ φθηνότερα θα μπορούν πλέον οι καταναλωτές να προβαίνουν στην αγορά Windows 8-based touchscreen υπολογιστών, αν αληθεύουν οι τελευταίες φήμες από την Wall Street Journal. Το άρθρο το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, αναφέρει ότι η Microsft θα μειώσει την τιμή των Windows 8 για τους PC OEMs στα $30, με την προϋπόθεση το OS, να έχει εγκατασταθεί σε ένα touchscreen PC.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προηγουμένως, η τιμή του λειτουργικού για OEMs συνεργάτες είχε διαμορφωθεί στα $120, συνεπώς πλέον μπορούν να το αγοράσουν και να το εγκαταστήσουν στις νέες συσκευές τους με έκπτωση της τάξεως του 75%. Επιπλέον η εταιρεία δίνει δωρεάν και μια άδεια Office 2013 στους OEMs για tablets με οθόνες μικρότερες των 10.8 ιντσών.

Αν και μέχρι τώρα, δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση εκ μέρους της Microsoft, ο Jerry Shen, Διευθύνων Σύμβουλος της Asus θα επιβεβαιώσει αυτή την εβδομάδα σε συνέδριο των επενδυτών της εταιρεία του, ότι η Microsoft σκοπεύει να βοηθήσει τους OEMs στην διαδικασία πώλησης περισσότερων Windows 8 προϊόντων.

[ Via ]